Închide

Anchetă internă la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj după ce un bărbat împușcat a fost trimis înapoi în Bistrița, de unde ajunsese cu o ambulanță de urgență

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - apr. 16, 2018 0 403

Anchetă internă la Clinica de Chirurgie Vasculară din Cluj, după ce un pacient trimis din Bistrița, de urgență, care prezenta plăgi împușcate, a fost trimis înapoi cu ambulanța cu care a venit.

Bărbatul împușcat sâmbătă dimineața de 6 ori a fost plimbat aproape 250 de kilometri, între spitalele din Bistrița și Cluj-Napoca.  Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Cluj, Monica Costin, a declarat că în acest moment în clinică are loc o anchetă internă pentru a se stabili cu exactitate dacă s-a procedat corect din punct de vedere medical. Ea a adăugat că pacientul venit de la Bistrița era în stare conștientă, nu prezenta hemoragii și a fost supus unui control amănunțit de medicul specialist în chirurgie vasculară, precum și de un chirurg generalist.

„Era stabil, era conștient. Acum, de ce a fost trimis înapoi, nu știu să vă spun exact, este o anchetă internă la această oră. Cu siguranță că nu a fost trimis la Bistrița pentru că n-ar fi fost locuri în spital, asta iese din discuție”, a spus Monica Costin.

Ministra Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat astăzi declanșarea unei anchete în acest caz. Ea spune că plimbarea unui pacient între două spitale, pe sute de kilometri, este inadminisibilă.

„Am dispus o anchetă împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă. Este un lucru inadmisibil să plimbi între două spitale un om cu trei plăgi împuşcate!”, a spus Pintea.

Un bărbat de 31 ani din Republica Moldova a fost găsit împuşcat, sâmbătă dimineaţa, pe un câmp din localitatea Cepari. La prima evaluare CT la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, în cazul pacientului împuşcat la Cepari s-a ridicat suspiciunea unei leziuni vasculare importante (a unei leziuni de arteră brahială). Din acest motiv, s-a solicitat o evaluare de specialitate la Clinica de Chirurgie Vasculară Cluj-Napoca, unde pacientul a fost transportat în cursul zilei de sâmbătă, 14 aprilie 2018.

 

 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu