Închide

Update. Piața cu bulgări de luminițe s-a aprins pentru sărbători. Timid și îndărătnic

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - dec. 02, 2015 0 473

Piața Mihai Viteazu e plină de bulgări albi, presărați în iarba udă, de o parte și de alta a aleei care duce spre statuia voievodului tuturor celor trei provincii istocice care formează România de astăzi. Deși e piața unde iluminatul festiv s-a făcut după un concurs cu temă organizat de Daiszler Printer House în parteneriat cu primăria și Asociația Plai, privitorii nu s-au putut bucura în totalitate de bulgării din lumină.

Doar câțiva bulgări și un brad dinspre cinematoraf s-au conturat în straiele sărbătorilor de Crăciun, în seara Zilei Naționale când s-a aprins oficial iluminatul festiv din Cluj-Napoca. Dacă în Piața Unirii s-a aprins cortina de luminițe deja utilizată în multe orașe din țară și prezentată anul trecut ca o premieră, în Piața Mihai Viteazu luminițele s-au urnit greu iar unele gheme albe s-au încăpățănat să nu se aprindă. Un lucrător asigura asitența tehnică și se mișca greoi printre bulgări și se străduia să-i aprindă.

Piața Mihai Viteazu a fost amenajată în această iarnă separat de restul orașului – după o idee a clujenilor Diana Siminic și Barbu Precup care eu câștigat concursul pentru iluminatul festiv al pieței lansat de Daiszler Printer House. Proiectul lor a avut și un nume, “Snowballs”, pentru că în centrul acestuia se află globuri de iluminat ce arată ca bulgării de zăpadă.

UPDATE

Când se aprind bulgării

„Luminițele din Piața Mihai Viteazu se vor aprinde (în forma lor finală) undeva în jurul datei de 6 decembrie. Cauza este durata de realizare și implementare a proiectului câștigător („Snowballs”, de Barbu George Precup și Diana Siminic), lucru care a fost asumat de toate părțile implicate în proiect. Practic, organizarea concursului de idei a împins puțin termenul de aprindere a iluminatului festiv și în Piața Mihai Viteazu. Dar, în câteva zile vom vedea cu toții rodul muncii tuturor celor implicați în proiect”, a explicat, într-o postare pe Facebook, Andi Daiszler, reprezentantul societății care a organizat concursul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare