Închide

Concert caritabil de amploare la Cluj. „E cea mai mare producție a unei trupe românești; nu dorim să ne lăudăm dar asta e realitatea”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - dec. 02, 2015 1 498

Concert caritabil de amploare mâine seară la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, unde sunt așteptați mii de clujeni. Artiștii care-l susțin spun că e cea mai mare producție a unei trupe românești din toate timpurile.

Vorbim despre concertul „Din toată inima pentru România”, al trupei Voltaj, care vine la Cluj după Năvodari, Târgu Mureș, Sibiu și București – și după două luni și Cluj-Napoca. E un concert caritabil, încasările concertului de la Cluj merg la Crucea Roșie, pentru victimele tragediei din clubul bucureștean Colectiv. Până ieri, spune solistul Călin Goia, fuseseră vândute aproape 5.000 de bilete, cărora li se adaugă și invitații, astfel că azi, spune el, sunt disponibile doar mai puțin de 300 de bilete pentru concertul de mâine.

Concertul de la Cluj nu a fost cuprins în turneul inițial al trupei, ce a fost organizat până acum în parcările supermarket-urilor Kaufland din orașele amintite – mai puțin București, unde concertul a avut loc la Sala Palatului. L-am întrebat pe Goia de ce, mai ales că și Cluj-Napoca are nu doar unul, ci chiar două supermarket-uri ale rețelei, plus săli de concerte. „E o producție extrem de grea și extrem de costisitoare. Am luat-o pas cu pas. Am vrut să vedem în ce măsură iese bine la București, și a ieșit foarte bine, și din acea noapte s-a hotărât, era pregătit Clujul dar decizia a fost luată atunci”, a spus el. Dacă nu se întâmpla tragedia din Colectiv concertul ar fi avut loc oricum, iar banii ar fi fost donați către cele patru asociații unde au fost donați și banii din celelalte concerte. „Dar și dânșii au înțeles foarte bine că acum banii sunt mai necesari în altă parte. Tragedia ne-a făcut ca cel puțin pentru moment să ne îndreptăm în acea direcție”, adaugă Goia.

Concertul de mâine seară din Sala Polivalentă presupune montarea a nu mai puțin de 300 de aparate pe scenă, între care și lumini de ultimă generație, „ce n-au fost folosite de o trupă românească într-un concert în România”, spune Goia – plus o orchestră formată din 45 de instrumentiști, Simona Strungaru Symphonics. „Am făcut un pariu cu colegii că vom strânge mai mulți bani decât la București și cred că vom reuși, sala e mai mare”, spune Goia. „E cea mai mare producție a unei trupe românești; nu dorim să ne lăudăm dar asta e realitatea”, adaugă el.

Partea proastă, spune Goia, e sonorizarea – niciunul dintre membrii trupei nu a asistat până acum la vreun concert în Sala Polivalentă, „n-am asistat la niciun concert, suntem curioși de acustică atunci când e sala plină”, dar au întrebat în stânga și-n dreapta despre concertele organizate până acum iar răspunsurile nu sunt încurajatoare: „n-am primit vești bune din punct de vedere al acusticii, vă spun sincer; e foarte greu să sune ca într-o sală pregătită din punct de vedere acustic. Acum dacă intrăm în Sala Polivalentă, doar strigând veți vedea că e un reverb foarte mare. Și toate se adună. Dar am mai cântat în săli polivalente și vom face față și acestei situații”.

Biletele sunt ieftine – 40 și respectiv 20 de lei, iar prima categorie e deja epuizată.

Un comentariu

  1. Și cine și-a dat cu părerea, mă rog, ca într-un editorial, ce nu e acest articol, că „biletele sunt ieftine”? Cine a zis că 40 de lei nu e mult?

Scrie un comentariu

Articole similare