Închide

UNTOLD, o nouă ediție. Scenă dublă față de anul trecut, 350 de tiruri pentru logistică și sute de angajați MAI pentru ordine: „E cel mai sigur festival din Europa!”

ActualitateFestivalTop News by Catalin Suciu - iul. 31, 2018 0 1000

A patra ediție UNTOLD debutează pe 2 august și vine cu multe noutăți, spun organizatorii. Măsurile de securitate sunt cele mai ridicate, iar forțele de ordine asigură participanții că festivalul este printre cele mai sigure din Europa.

Peste 450 de polițiști vor asigura ordinea în fiecare zi a festivalului, iar acestora li se adaugă jandarmeria și alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. În afară de camerele de supraveghere de la stadionul Cluj Arena , mai sunt amplasate încă 80 de camere de supraveghere în împrejurimi. „E cel mai sigur festival din România, din Eruopa. Avem și un public foarte civilizat. Din punct de vedere al faptelor penale stăm foarte bine, anul trecut au fost foarte puține față așteptările noastre”, anunță colonelul Liviu Uzlău, reprezentantul Jandarmeriei.

E bine de menționat că e interzis accesul în festival cu bagaje volumioase sau rucsacuri de dimensiuniu mari. E interzisă, de asemenea, utilizarea dronelor, iar cei care vor încerca să filmeze în felul acesta, riscă amenzi sau sancțiuni de ordin penal.

Spre deosebire de anul trecut, forțele de ordine vor acționa împreună în urma unui demers care vizează eficientizarea siguranței pentru public. Poliția, Jandarmeria, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și alte organe operative ale MAI vor colabora în permanență pe durata festivalului, a precizat Comisarul Șef al IPJ Cluj, Mircea Rus.

În privința asigurării pentru situații ce necesită intervenții medicale, în incinta UNTOLD va fi amenajat un spital mobil. Peste 120 de pompieri și cadre medicale, medici, asistenți și paramedici voluntari vor fi prezenți non-stop la festival. Am sporit numărul efectivelor, am încercat să facem mai bine, măsuri de precauție, de siguranță.

În privința organizării spectacolului din cadrul festivalului, directorul general al Untold, Bogdan Buta, spune că scena principală de pe Cluj Arena va fi de două ori mai mare decât cea de anul trecut.

„Am convingerea că UNTOLD e locul cel mai sigur pentru fiecare civil care se va afla la festival. Ca și noutăți, am extins colaborările, am devenit ambasadori ai Ministerului Turismului, cumva se întăresc relațiile cu toate structurile. Îmbunătățim impactul pe care îl are festivalul în fiecare an. Scena principală este dublă ca dimensiuni, ca producție. Peste 350 de camioane de logistică vor asigura un show coresponzător. S-au montat diferite panouri păntru reducerea disconfortului acustic pentru oamenii care locuiesc din jur. Le mulțumim clujenilor pentru înțelegerea pe care ne-o acordă an de an”, a precizat Buta.

Festivalul Untold este la ediția a patra și se desfășoară în perioada 2-5 august.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare