Închide

Se dau bătuți: ISU Cluj renunță să-l mai caute pe directorul APIA Cluj dispărut pe lacul Beliș. „A fost făcut tot ceea ce omenește a fost posibil”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 31, 2018 0 183

Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Cluj a anunțat în urmă cu puține momente că, după mai bine de o săptămână de căutări, renunță să-l mai caute pe directorul APIA Cluj Adrian Zaharia, dispărut sâmbăta trecută pe lacul Beliș.

„Gândurile noastre merg spre familia persoanei dispărute de mai bine de o săptămână pe lacul Beliș-Fântânele, cărora am dori să le transmitem, pe această cale, că a fost făcut tot ceea ce omenește a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informație sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute”, transmit pompierii. „Misiunea s-a anunțat de la început a fi una dificilă și a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi picat în apă, ceea a făcut șă rezulte o suprafață foarte mare pe care au trebuit întinse acțiunile de căutări”.

În plus, adaugă aceștia, lacul Beliș-Fîntănele este cel mai întins din Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depășesc 40 de metri, inclusiv adâncimi care variază subit, diverse resturi materiale cum ar fi bușteni ori trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului, ori straturile variabile de nămol de pe fund.
Forțele și mijloacele implicate în căutări au cuprins pe lângă pompierii prezenți în fiecare zi, forțe ale Inspectoratului Județean de Poliție, a Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo, precum și a echipei de scafandrii din cadrul Forțelor Navale Române, plus 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare