Închide

Ungureanu la ieșirea de la DIICOT: Lucan a fost ajutat de Boc. „În Cluj există alți doctori care fac același lucruri că Lucan, poate că nu cu lăcomia lui Lucan… E un jaf generalizat”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 03, 2018 0 3158

Emanuel Ungureanu, deputatul USR care a dezvăluit practicile medicului Mihai Lucan, a declarat miercuri că a depus în urmă cu câteva luni o plângere împotrivă primarului de Cluj, Emil Boc, pentru un presupus ajutor dat medicului Mihai Lucan. Ungureanu a mai spus că a dat astăzi la DIICOT informații despre modul în care Lucan era ajutat de actualul ministru Florian Bodog, de politicieni, procurori, judecători, medici și oameni din SRI, relatează hotnews.ro.

„Am dus azi precizări foarte importante: el a fost ajutat în Cluj de Emil Boc. O să vedeți o succesiune de hotărâri de ale Consiliului Local Cluj care l-au ajutat pe Lucan. Boc a fost operat la clinică privată a lui Lucan. Credeți că există o chitanță în acest sens? Boc l-a numit pe Lucan consilier personal pe probleme de sănătate”, a declarat Ungureanu la ieșirea de la DIICOT.

Deputatul USR a mai spus că Lucan a fost ajutat și de actualul ministru al Sănătății Florian Bodog pe cad acesta conducea spitalul județean din Oradea. Ungureanu a spus că Bodog ar fi nașul unei nepoate de-a lui Lucan.

„Vorbesc la Cluj despre trafic de organe din 2003. Credeți că vreun șef de serviciu din Cluj nu știu că veneau italieni sau azeri să facă transplant?”, a spus Ungureanu, adăugând că „descoperim o țara coordonată de rețele de tip mafiot, care cuprind medici, procurori, judecători, oameni din SRI, cu complicitatea altor doctori care știu că alți pacienți sunt direcționați de la stat la privat, unde sunt jecmăniți de bani”.

„Fac apel la procurorul general: România e plină de lucani. Fac un apel să mobilizeze parchetele județene și să vadă cât de frecvență e această practică a jafului banului public”, a mai spus Ungureanu.

„În Cluj există alți doctori care fac același lucruri că Lucan, poate că nu cu lăcomia lui Lucan… E un jaf generalizat în sănătate pe linia direcționării pacienților spre clinici private de acești dumnezei ai medicinei”, a adăugat deputatul USR.

„Lucan lua mită și din aerul din institut: de la lifturile cumpărate în instituție, bancomatul de cafea și mită venită prin societatea română de boli genito-urinare”, a mai spus Ungureanu, care a spus că există „sute de persoane care au plătit sume impresionante că să fie pe o lista paralelă pentru transplantul de rinichi”.

Amintim, Lucan e cercet pentru delapidarea Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal din Cluj, pe care l-a înființat și condus ani de zile – dar pe care l-ar fi căpușat cu milioane de lei prin clinica sa privată LukMed, până l-a adus în pragul falimentului. Lucan e cercetat în stare de libertate, după ce cererea procurorilor de arestare preventivă a fost respinsă. Citește detalii:

Chirurg decorat de președinte, consilier de premier, după gratii la DIICOT pentru delapidare din clinica pe care a fondat-o. Cine e controversatul Mihai Lucan

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare