Închide

Abia a demarat proiectul şi deja sunt probleme. Pro Infrastructura: viaductul din Gilău de pe A3 riscă să aibă întârzieri

ActualitateTop News by Actual de Cluj - ian. 03, 2018 0 1362

„Ciotul”de 0,766 km care trebuie să conecteze două bucăţi din Autostrada Transilvania ar putea întâmpina întârzieri, atrage atenţia Asociaţia Pro Infrastructura. Piedica: amplasamentul pentru canalul Someșul Mic nu a fost predat.

Este vorba despre bucata care va lega Autostrada A3 Gilău-Câmpia Turzii de „muzeul” de autostradă Gilău-Nădășelu, segment deja finalizat din luna noiembrie 2017. Constructorul (Tirrena Scavi) a primit ordin de începere pe 27 octombrie 2017 și a început lucrările. Termenul contractual pentru finalizare este final de august 2018. „Însă acest termen nu va fi respectat dacă nu se predă amplasamentul, în cel mai scurt timp, pentru canalul Someșul Mic, astfel încât constructorul să poată începe execuția celor 4 pile din pereul canalului (câte două pentru fiecare mal)”, spun reprezentanţii Pro Infrastructura. Aceştia cer responsabililor să facă demersurile birocratice necesare astfel încât să se semneze contractul dintre CNAIR și Hidroelectrica privind plata despăgubirilor către producătorul de energie aferente zilelor în care canalul va fi închis pentru execuția podului. „Din informațiile pe care le avem în acest moment, costurile se ridică la aproximativ 50.000 EUR pentru fiecare zi în care acest canal este închis. Dacă nu se semnează urgent acest act și dacă nu se predă amplasamentul către Tirrena Scavi cel târziu în luna februarie, există șanse mari ca proiectul să nu fie gata în august. Mai mult, constructorul probabil că va face claim (revendicare), cerând (pe bună dreptate) bani și timp în plus pentru că nu i-a fost permisă execuția pilelor, pas esențial (aflat pe drumul critic) pentru finalizarea podului în 6 luni de zile”, mai spun reprezentanţii Pro Infrastructura.

 

Sursa imagine: Pro Infrastructura

 

Filmare aeriană:


Vezi şi:

VIDEO Au început lucrările la viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu