Închide

VIDEO Au început lucrările la viaductul de la Gilău din Autostrada Transilvania

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 07, 2017 0 2161

Constructorii au început, în sfârşit, lucrările pentru o bucată de autostradă care va conecta două tronsoane deja finalizate din A3, anunţă reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructura, care urmăresc evoluţia proiectelor de drumuri din România.

„În sfârșit, după o rușine națională de care suferim de 4 ani de zile, putem să vă arătăm că au început lucrările la ciotul de 800 de metri din Autostrada A3 care trebuie să conecteze tronsonul Gilău-Câmpia Turzii de lotul-muzeu Gilău-Nădășelu care este deja finalizat”, transmite asociaţa Pro Infrastructura. Asta în contextul în care pe 27 octombrie a fost dat ordinul de începere de lucrări și s-a predat amplasamentul către constructor (Tirrena Scavi). Conform contractului, proiectul ar trebui să fie gata la finalul lunii august 2018.

 

 

 

Amintim că în septembrie, Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat, în sfârșit, contractul pentru realizarea podului de pestre Someş, care va lega porțiunea de autostradă Câmpia Turzii – Gilău, de bucata Gilău-Nădășelu. Reamintim că acest pod a rămas în stadiu de proiect încă de pe vremea când compania americană Bechtel lucra la primul tronson al autostrăzii Transilvania: Câmpia Turzii – Gilău. Între timp, autoritățile au angajat lucrări și pentru bucata Gilău-Nădășel, însă aceasta nu avea cum să fie conectată cu tronsonul deja existent, din pricina faptului că lucrările la pod au rămas blocate. Potrivit Hotnews.ro,  Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractul cu firma italiana Tirrena Scavi SpA. pentru finalizarea acestui viaduct. Contractul are o valoare de 25,7 milioane de lei și un termen de execuție de 10 luni. Până la finalizarea podului, cei 8,7 km dintre Gilau și Nădășelu nu vor putea fi deschiși circulației.

Pentru finalizarea podului de peste Someș Compania de Autostrazi a mai lansat în 2015 o licitație care, însă, a fost anulată. Fosta conducere CNADNR acuza documentația slabă scoasă la licitație, invocând alte 10 luni pentru refacerea caietului de sarcini. Licitația a fost, în cele din urmă, lansată în octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse în 9 februarie 2017.

 Câteva imagini, surprinse de Pro Infrastructura:
 
 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu