Închide

Unde sunt turiștii Clujului? Varianta primăriei

AdministrațieTop NewsUncategorized by Luminiţa Silea - sept. 18, 2014 0 308

Numărul de turiști (sosiri în unitățile de cazare, în 2013 ) din Cluj-Napoca ne situează pe locul patru în țară, spune Ovidiu Cîmpean, șeful Direcției de Comunicare, Relații Comunitare și Turism a primăriei. După București, Brașov și Constanța, mai adaugă acesta, orașe care au atuuri clare în fața Clujului – București e Capitală, Brașov are Poiana iar Constanța are litoralul, adică Mamaia.

„Dintr-o eroare materială am apărut pe alt loc după cum a scris mass-media. Așa ne-a comunicat Direcția de Statistică din Cluj când am discutat cu ei telefonic. Avem și o adresă prin care ne informează că numărul de sosiri în unitățile de cazare din Cluj este de 265.135. Asta înseamnă că suntem pe locul patru în țară după Capitală, Poiana Brașov și Mamaia”, a explicat Cîmpean.

El a adăugat că nu vrea să intre în polemici cu privire la sursa erorii sau de ce municipiul Cluj-Napoca a apărut în clasamentul național cu privire la numărul de turiști doar pe locul 11.

„Instituția care a făcut clasamentul a greșit, nu presa”, a mai adăugat primarul Emil Boc.

Datele proprii ale primăriei, după cum a menționat Cîmpean, arată că pe la Centrul de Informare Turistică al primăriei au trecut în 2013 aproximativ 8900 de turiști. În 2014, până în prezent, cifra a fost de peste 6400 de turiști care au accesat structura de informare a primăriei cu birou pe B-dul Eroilor.

cluj 1

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.