Închide

Clujul locului 11 în turism. Asociat Grand Hotel Italia: Clujul ar fi pe locul 2 la Turism de Afaceri

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 18, 2014 0 685

Unul dintre cele mai mari orașe din țară, important centru economic și universitar, Clujul a ajuns abia pe locul 11 în clasamentul de anul trecut privind numărul de turiști atrași în oraș, potrivit datelor Agenției Naționale de Turism. Actualdecluj.ro îi întreabă pe hotelieri cum se vede situația din interiorul breslei.

Într-un clasament realizat doar pe segmentul turismului de afaceri, municipiul Cluj-Napoca ar putea prinde chiar un top 3, consideră directorul Grand Hotel Italia, cea mai mare unitate de cazare din oraș. Sunt surprins de această poziție în clasament. Clujul ar trebui să stea mult mai bine dacă ne gândim unde se situează orașul ca importanță economică. Clujul e și centru medical și centru universitar important, are un aeroport internațional. Toate aceste elemente ar trebui să ridice orașul într-un astfel de top. Oricum, turismul de business merge bine aici, noi asta simțim. La categoria Turism de Afaceri probabil orașul s-ar situa pe locul 2 după București la nivel național. La turismul – turism, cel de leisure – aici e problema”, admite Simion Prunean, unul dintre asociații din cadrul Grand Hotel Italia. „Problema vine din mai multe surse, inclusiv de la autorități. Clujul nu e promovat. Dar oricum orașul nu a fost niciodată foarte vizibil ca destinație turistică, nici în ultimii ani, nici înainte de 1989. Dar chiar și așa, locul 11 mi se pare foarte departe. Chiar dacă turismul de leisure trage orașul în jos, datoriită turismului de afaceri orașul ar trebui să stea mult mai bine. Să fie pe un loc 6, 7, măcar 8”, consideră Prunean.

Topul orașelor cu cei mai mulți turiști e condus detașat de București, cu 1,3 milioane de turiști într-un an, relevă datele Autorității Naționale de Turism, citate de Mediafax. Potrivit datelor din 2013, Clujul se situeză abia pe locul 11. 

Jenant: Clujul se laudă cu potențialul turistic, dar e în pluton

Unde sunt turiștii Clujului? Varianta primăriei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.