Închide

Clujul locului 11 în Turism. Directorul Topaz: Clujul e prea puțin vizibil. Nu e de ajuns să faci un centru de informare

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 18, 2014 0 249

Unul dintre cele mai mari orașe din țară, important centru economic și universitar, Clujul a ajuns abia pe locul 11 în clasamentul de anul trecut privind numărul de turiști atrași în oraș, potrivit datelor Agenției Naționale de Turism. Actualdecluj.ro îi întreabă pe hotelieri cum se vede situația din interiorul breslei.

Industria hotelieră a Clujului este susținută de activitatea economică din oraș în proporție de peste 95%. Orașul nu a făcut însă „pași” în lume spre potențialii turiști-vizitatori, consideră Sorin Rădoiu Leș, directorul general al hotelului Topaz, , unitate de cazare micșorată de anul trecut după ce o parte din clădire a fost vândută către Universitatea Babeș Bolyai, tocmai pe fondul situației dificile din piață.

„Clujul nu se promovează suficient. E prea puțin vizibil și expus. Din punct de vedere economic, Clujul stă bine și activitatea merge. 95% din afacerile hotelurilor sunt susținute de turism de afaceri – sunt cei care vin datorită firmelor clujene și a partenerilor. Dar nu văd o strategie eficientă de atragere de turiști. Nu se face nimic. Nu e de ajuns să faci un centru de informare turistică. Aici vin cei care deja au ajuns în oraș. Ca să îi „agațiși pe alții trebuie să faci ceva pentru a-i face să fie interesați de oraș”, spune Sorin Rădoiu Leș, directorul hotelului Topaz.

Topul orașelor cu cei mai mulți turiști e condus detașat de București, cu 1,3 milioane de turiști într-un an, relevă datele Autorității Naționale de Turism, citate de Mediafax. Potrivit datelor din 2013, Clujul se situeză abia pe locul 11. 

Jenant: Clujul se laudă cu potențialul turistic, dar e în pluton

 

Unde sunt turiștii Clujului? Varianta primăriei

Sursa foto: romania-travel.biz

  • author photo two

    Kristina Reştea

    Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu