Închide

Un startup din Spania câştigă, de la Cluj, un drum spre Silicon Valley. Cine e marele câştigător la Startup Avalanche

EconomieITTop News by Kristina Reştea - iun. 12, 2018 0 729

 

Câteva sute de participanţi ar trebui să se adune la o conferinţă internaţională despre Tehnologie. Care e cel mai bun loc de întâlnire? Cluj. Răspunsul nu vine doar de la organizatorii conferinţei Techsylvania, care chiar s-a desfăşurat zilele acestea la Cluj, ci de la un startup care a lansat o platformă menită să găsească cel mai potrivit loc pentru evenimente internaţionale. Cei care au gândit instrumentul au făcut o probă pentru conferinţă, luând în considerare profilul participanţilor, iar rezultatul arată că oraşul Cluj-Napoca e cea mai convenabilă şi ieftină variantă. Autorul soluţiei – Troop Travel, companie creată de un tânăr spaniol, cu un partener din Africa de Sud – este marele câştigător al competiţiei Startup Avalanche, desfăşurat în cadrul Techsylvania.

La competiţie, pregătită de echipa Risky Business, s-au înscris aproape 300 de aplicanţi, din 20 de ţări. Dintre aceştia, au rămas 15 semifinalişti, iar pe scena conferinţei Techsylvania şi-au prezentat azi proiectele şase antreprenori. Câştigătorul Startup Avalanche 2018: Troop Travel, din Spania.

Platforma îşi propune să găsească cele mai bune locuri pentru întâlniri internaționale. Criteriile luate în considerare sunt diverse: preţuri de cazare şi închiriere de spaţii, ţările de origine ale participanţilor, locaţiile unde companiile au sedii, motive strategice, locaţii care au cel mai mic impact asupra mediului. Platforma de evenimente corporate olosește big data pentru optimizarea costurilor.Dennis Vilovic din Madrid a explicat pe scena Techsylvania că startup-ul caută investitori şi a prezentat şi un demo. „Am făcut un test, pentru o conferinţă ca aceasta, să vedem unde e cel mai ok să aduci oamenii. A reieşit că în Cluj. E varianta cea mai ieftină”, spune antreprenorul. De puţin timp, firma are şi primii clienţi. După câştigarea premiului de la Techsylvania, antreprenorii îşi pot prezenta proiectele în fața unora dintre cei mai renumiți profesioniști în domeniu și investitori – excursia de nouă zile în Silicon Valley – include vizite la cele mai importante companii din acea zonă, întâlniri cu investitori și reprezentanții celor mai mari acceleratoare de startup-uri și firme de venture capital, antreprenori de succes și experți în tehnologie.

Alte cinci startup-uri şi-au prezentat proiectele pe scena Techsylvania.

O echipă mixtă, cu fondatori din Slovenia şi Canada, propune o platformă pentru piaţa de divertisment: un loc unde poţi găsi actori/figuranţi pentru reclame, evenimente, clipuri video sau chiar filme. Startup-ul care a lansat Fastcast are deja 350 de clienţi şi vrea să atragă finanţare pentru extindere pe piaţa globală. În agitația creată de noile reglementări GDPR, unul dintre participanții români a abordat tocmai această temă şi le-ar face viaţa mai uşoară companiilor. Sypher e deja în piaţă, având clienţi ca eMag, UiPath sau Flanco. Un alt participant la competiţia de la Cluj e CEO-ul unui lanţ de centre de sport, care vrea să adune bani pentru o platformă destinată nutriţioniştilor şi „coach”-ilor, care să își prezinte programele de „stil de viaţă sănătos”; deși, pentru astfel de sfaturi, considerăm că cea mai bună idee rămâne să vă adresați medicilor și profesioniștilor din sistemul de sănătate.  Alan Ames se lansează în antreprenoriat cu un proiect care monitorizează podgoriile şi sănătatea viţei de vie şi care i-ar putea ajuta pe producători să fie mai eficienţi şi să facă vinuri mai bune. Un alt proiect înscris în concurs – MediJobs – e o platformă destinată angajărilor în sistemul de Sănătate, unul dintre cele mai solicitate în această perioadă. Firma are deja în jur de 200 de clienţi.

„Sunt cel puțin încă două companii foarte promițătoare, vă încuraj să continuați”, a spus Voicu Oprean, CEO Arobs, compania care a înmânat marele premiu – călătoria de lucru în Silicon Valley, cu vizite şi întâlniri cu investitori.  „Câteva dintre echipe au oferte de la investitori şi suntem siguri că vor mai veni și altele”, spune Jennifer Austin, din partea echipei Risky Business.

 

Urmăriţi Actualdecluj.ro pentru un interviu cu antreprenorul care a luat marele premiu la Techsylvania. Vă aducem, de asemenea, şi câteva detalii din partea Risky Business despre procesul de selecţie şi peisajul actual al startup-urilor.

 

Sursa foto: Techsylvania

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.