Închide

Edi Iordănescu, trei ani la CFR: „Putem ajunge între cei mai buni, în Liga Campionilor! Eu joc deschis, ofensiv” Urmează transferuri tari

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 13, 2018 0 772

Formația clujeană l-a prezentat oficial pe Edward Iordănescu, noul antrenor al CFR-ului după plecarea lui Dan Petrescu.

Potrivit acestuia, obiectivele pentru sezonul următor sunt câștigarea supercupei, a cupei, a campionatului și accederea într-o grupă europeană, în Liga Campionilor sau Europa League. Contractul său cu CFR se întinde pe durata a trei sezoane, iar Iordănescu jr. are o listă lungă de transferuri pe care le cere de urgență.
Noul antrenor promite, între altele, o schimbare majoră în evoluția CFR-ului: „Eu joc deschis, așa am făcut-o la toate echipele. Fiecare antrenor optează pe un anumit stil, eu încerc să joc ofensiv”.

În mandatul lui Petrescu, CFR Cluj a etalat unul dintre cele mai nespectaculoase jocuri de fotbal.

Conferința integrală:

Edward Iordănescu: „E un moment fericit, e o onoare. Mă bucur să stau la această masă de partea asta a baricadei, mereu am venit ca adversar aici. E un moment special pentru mine, e un drum nou pentru mine, sper ca această colaborare să fie fericită. Mă bucur că voi avea posibilitatea să lucrez într-un club cu tradiție, cu performanțe, care să se bată pentru trofee. Sunt niște etape pe care le-am parcurs, aveam nevoie de acest moment. Acest club, din punctul meu de vedere, dă posibilitate prin condițiile pe care le oferă, să îți propui obiective mari.

Vom avea șansa să ne batem pentru un loc special, să ne regăsim între cele mai bune ale europei, de ce nu?!  Toate aceste lucruri mă motivează, sunt încrezător că putem avea un parcurs foarte bun. E un oraș european, un oraș civilizat. Când am primit propunerea, am luat-o foarte în serios. Mereu mi-am analizat foarte bine opțiunile. Latura financiară nu a fost cea mai importantă.

Știu ce înseamnă și primăvara europeană, am cochetat cu cupele europene. Cunosc echipa foarte bine, e un grup foarte valoros. Obiectivul e titlul. Ne vom așeza și vom discuta și strategia, selecția, dar le vom comunica ulterior. Voi avea o discuție cu Dan Petrescu, vor fi și amănunte tehnice despre care vreau să discut. Este cel mai îndreptățit să-mi dea niște informații.  Am avut contacte cu mai multe cluburi din România și străinătate, dar contează acum că sunt aici.  Am un acord în contract, unul dintre aspecte care s-a aprobat, să fiu implicat în mod direct de selecție. Voi fi persoana care se va implica direct în transferuri. Există deja posibilitatea ca anumiți jucători să plece. Există jucători care pot pleca și pe care eu nu voiam să-i pierd. Vorbim deja de pierderi pe care trebuie să le acoperim.

Avem supercupa, avem încă trei competiții. E o listă cu jucători pe care vrem să-i aducem. Sunt doar patru săptămâni până la primul meci și timpul e extrem de puțin. Este o prioritate acum să aducem acum, cât mai repede. Să vedem în ce măsură putem să-i aducem, dar eu cred că CFR are suficiente atuuri să convingă jucătorii să vină aici. Un jucător ca Deac înseamnă foarte mult pentru această echipă, unul dintre cei care au dus greul în sezonul trecut, ar fi o pierdere.

Obiectivele sunt câștigarea campionatului, a cupei, supercupei și participarea într-o grupă europeană. E important să intrăm într-o grupă europeană. Contează cât de repede ne reorganizăm, completăm lotul și ne pregătim. E foarte important să avem lotul format cât mai repede posibil. M-a interesat latura estetică mereu în fotbal. Acolo unde am fost, la Pandurii, CSKA Sofia, chiar și la Astra, am încercat un fotbal ofensiv, deschis. De asta trebuie să fim atenți și la transferurile care vor veni, patru-cinci-șase jucători importanți”

Iuliu Mureșan 

După plecarea lui Dan Petrescu, pe care noi nu ne-am dorit-o, am fost puși în situația ca rapid, în câteva zile, să găsim un antrenor care să ducă mai departe performanțele clubului. El este Edi Iordănescu, pe care îl apreciem foarte mult. Provine dintr-o familie de fotbal, are educație, a jucat fotbal, a fost educat în spiritul fotbalului. E un antrenor aflat exact la vârsta la care poate face și va face performanță înaltă. Avem foarte multă încredere în el. A venit cu întreg programul echipei, deși avea puțin timp la dispoziție.”

Bogdan Mara

„Noi am încercat și nu am făcut nici un transfer să vedem noul antrenor. Așa e normal și profesionist. Avem o listă mai veche, el o va verifica, el vine și cu alți jucători și vom vedea cine vine. Zilele acestea vom clarifica și cine nu va rămâne la noi. Omrani este jucătorul CFR-ului cel puțin pentru încă un an de zile. El va continua cu noi, acum vom avea și o discuție mai avansată pentru a prelungi contractul pe care îl are. El este și va fi un jucător foarte important pentru noi și din sezonul viitor. Nici un jucător nu a cerut să plece, nici Deac. Nu există nici o ofertă pentru Deac. Dan Petrescu a zis că-l dorește, dar nu există o ofertă. Când va veni, vom analiza.  Dacă vor veni oferte foarte-foarte bune, pentru că nu renunțăm la jucători pentru orice sumă, în mare vom continua cu grupul care a dus greul. Vor veni câteva nume importante la CFR.  Edi Iordănescu este singurul antrenor cu care CFR a negociat concret, am mers pe mâna lui și toți am căzut de acord că este persoana potrivită pentru noi. „

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare