Închide

Un regizor francez premiat cu Oscar, invitat de onoare la TIFF în acest an

Cultură by Actual de Cluj - apr. 25, 2019 0 80

Regizorul francez Michel Gondry, câștigătorul unui Oscar, e invitat special la ediția din acest an a festivalului de film Transilvania, a 18-a.

Invitat special în acest an, Michel Gondry va fi prezentat publicului printr-o retrospectivă completă care include cele 12 lungmetraje semnate de acesta. Celebrul regizor va fi prezent la Cluj și pentru a inaugura Uzina Filmelor de Amatori, al cărei concept îi aparține, într-un eveniment special ce va avea loc în 31 mai.

Gondry a fost premiat cu un Oscar în 2005, pentru scenariul original al filmului „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” (2004), realizat alături de Charlie Kaufman și Pierre Bismuth. A debutat în cinematografie în 2001 la Cannes, cu comedia „Human nature”, film inclus în competiția primei ediții de TIFF, în 2002.

Alături de filmele incluse în Retrospectiva integrală Michel Gondry 100%, publicul TIFF este invitat să experimenteze și Uzina Filmelor de Amatori – proiectul creat de cineastul francez, un concept interactiv în care publicul devine creator de film, parcurgând toate etapele de producție și având la dispoziție peste 15 decoruri și toată aparatura necesară.

  • Tags

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare