Închide

Un proces pentru încăierare, după ce mai mulți comercianți ambulanți de legume s-au luat la bătaie în Apahida, a durat atât de mult, încât faptele s-au prescris

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 04, 2022 0 181

Un proces pentru încăierare, după ce mai mulți comercianți ambulanți de legume s-au luat la bătaie în Apahida, a durat atât de mult, încât faptele s-au prescris.

Instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a constatat în urmă cu câteva zile încetarea procesului penal, după ce de la durata faptelor și până la momentul respectiv faptele s-au prescris, dar numai cu câteva luni.

Faptele au avut loc în 2015, dar Parchetul a întocmit un rechizitoriu doar în 2019, la sfârșitul lunii octombrie, când a fost înregistrat și procesul pe rolul instanței Judecătoriei Cluj-Napoca. În acesta au fost trimiși în judecată șapte inculpați pentru infracțiunea de încăierare și tulburarea liniștii publice, ori după caz lovire și alte violențe.

Potrivit rechizitoriului, în fapt s-a reținut în esență că, la data de 21 martie 2015 organele de cercetare penală din cadrul Secției II Poliție Rurală Apahida s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la aceeași dată, duouă persoane au fost lovite cu pumnii și picioarele peste față și corp de alte patru persoane pe fondul unor neînțelegeri privind desfășurarea comerțului ambulant la marginea satului Apahida.

Astfel, din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, în ziua respectivă, la marginea comunei unde se practică comerțul ambulant cu legume, a izbucnit un conflict între mai multe persoane. Inițial, două inculpate care făceau comerț ambulant cu legume pe marginea drumului s-au certat cu privire la locul de vânzare al acestora . După un interval scurt de timp, în zonă au venit cu o mașină trei bărbați, în sprijinul uneia dintre cele două femei. ”În acel moment, între grupurile formate din inculpatele HHL, DDA și FF, respectiv GGD, BBM, LV și AAA (numele inculpaților au fost anonimizate-n.red.) a început o încăierare, toate aceste persoane lovindu-se și îmbrâncindu-se reciproc, fără a se putea stabili contribuția fiecăreia. Conflictul a durat timp de câteva minute, până când s-a stins și au fost apelate organele de poliție prin nr. unic pentru urgențe 112. Incidentul a avut loc într-un loc public, pe marginea unei străzi intens circulate, iar, pe timpul desfășurării încăierării, în zonă se aflau mai multe persoane, comercianți ambulanți și cunoștințe ale persoanelor implicate în conflict. Prin participarea la încăierare, inculpații au provocat tulburarea ordinii și liniștii publice. După ce încăierarea a luat sfârșit, inculpatul CCS a lovit-o pe HHL cu palma în zona cefei, ca reacție la faptul că inculpata HHL o lovise pe martora OO”, după cum se relatează în documenteel de la dosar.

Două dintre inculpate s-au deplasat ulterior la Institutul de Medicină Legală din Cluj-Napoca în vederea eliberării de certificate medico-legale.
Având în vedere că termenul de prescripție de trei ani a început să curgă de la data săvârșirii infracțiunii, instanța Judecătoriei Cluj-Napoca a reținut că termenul special de prescripție a răspunderii penale pentru săvârșirea infracțiunii de încăierare s-a împlinit în 21 martie 2021. Astfel, instanța a decis să înceteze procesul penal ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu