Închide

„Un pic de demnitate, un pic de efort și un proiect de CENTENAR”

Opinie by Catalin Suciu - feb. 06, 2018 2 1602

Sociologul Vasile Dâncu ne propune tuturor românilor să o sponsorizăm cu 3 milioane de euro pe Simona Halep.

„Un pic de demnitate, un pic de efort și un proiect de CENTENAR”, spune profesorul într-o postare pe facebook. E dreptul domniei sale, desigur. Dar ajungem din nou la discursuri tematice despre mari români, români de cinste, români care țin steagul sus și alte platituini.

„Atît de mult ne place să ne victimizăm că nimeni nu a venit cu un proiect simplu, ușor de realizat, un proiect de solidaritate și acțiune colectivă. Sa facem o colectă publică pentru Simona. Am putea în câteva zile, donând fiecare fan câte puțin, mai multe milioane de euro pentru a fi noi, poporul român, sponsorul acestei fete care aduce imagine bună României și mare bucurie fiecăruia dintre iubitorii sportului. Dacă cei 3 milioane de telespectatori români de la finala recentă ar da câte un singur euro am putea scrie noi pe tricoul Simonei orice vrem”, spune Vasile Dâncu.

Fără a-i lua în nici un fel din merite Simonei Halep, într-o perioadă în care suferim cumplit în orice disciplină sportivă, individual sau pe echipe (cu mici excepții), de ce-ar fi oportună o sponsorizare din sărăcia unei societăți pentru un sportiv  cu peste 20 de milioane de euro în conturi?  În condițiile în care există spitale nefuncționale, copii instituționalizați în centre ce stau să se prăbușească, sute de școli cu toaletele în curte precum în evul mediu, rețele de apă infestate, asistați social cu sutele de mii, copii care nu primesc dreptul la educație din pricina sărăciei.

Servicii de urgență cu ambulanțe care ar fi trebuit casate cu ani în urmă.

E suficient?

Sunt sute de ONG-uri care se ocupă de cauze diverse. Alegeți unul, pe oricare. Vorba sociologului Dâncu: „Un pic de demnitate, un pic de efort și un proiect de CENTENAR”.

foto: Vasile Dâncu/facebook

 

2 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

< Articolul precedent

Articolul urmator >

Articole similare