Închide

Un pedofil care a abuzat mai mulți copii a fost condamnat la Cluj la 30 de ani de închisoare, maximul permis de lege

Actualitate by Mihai Prodan - mart. 04, 2022 0 903

Un pedofil care a abuzat mai mulți copii a fost condamnat la Cluj la 30 de ani de închisoare, maximul permis de lege. Sentința a fost dată de Judecătoria Cluj-Napoca, prima instanță care se pronunță în acest proces, judecat cu celeritate în doar câteva luni.

Inculpatul Samuel Marcelus Souca a fost trimis în judecată în octombrie, iar instanța s-a pronunțat în urmă cu câteva zile. Acesta a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru nu mai puțin de 17 infracțiuni de viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și ultraj contra bunelor moravuri.

Faptele datează încă din 2010. ”În fapt s-a reținut că începând cu anul 2010, până la momentul reținerii
sale în 8 iulie 2021 inculpatul S.S.M., persoană cunoscută ca manifestând atracție sexuală față de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor, a violat și/sau agresat sexual 10 victime minore, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale pe care nu le putea controla”, a arătat Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, într-un comunicat remis actualdecluj.ro.

Acesta a fost deja condamnat pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de cinci ani închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiționat ulterior. ”În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligență peste medie, a acționat de fiecare dată după ce și-a pregătit minuțios săvârșirea faptelor, respectiv câștigarea încrederii părinților victimelor și crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută/degrevează de sarcini pe părinții care aveau un program încărcat și, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat și/sau agresat sexual victimele”, au arătat anchetatorii. ”Profitând de  ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinții minorilor, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au manifestat o schimbare bruscă a comportamentului”.

Anchetatorii au mai arătat că spre sfârșitul perioadei infracționale, inculpatul nu și-a mai putut controla deloc impulsurile sexuale și a acționat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja unui râu și într-un parc, ambele de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Aceasta din urmă faptă este cea care a atras atenția unei femei revoltate, care a chemat Poliția și care la rândul său, după ce l-a prins pe agresor, i-a întocmit dosar penal.

Iată ce spunea atunci femeia:

„Eram cu băiețelul meu de mână, mergeam către stația de autobuz. Am trecut pe lângă parc și l-am văzut pe bărbat că îi ridica fetiței fusta. Mi s-a părut dubios, însă am trecut mai departe. După câțiva pași m-am întors, să văd ce fac, pentru că nu mi se părea un comportament normal. În acel moment fetița, care are, cred, maxim 10 ani, era dezbrăcată, întinsă pe spate în iarbă, iar el o mângâia pe picioare și în zona intimă. M-am dus lângă ei și am strigat „Ce faceți acolo?”. Mi-a răspuns că face fetița pipi. Și am zis: „Păi așa face un copil pipi? Eu acum chem Poliția”. Mi-am scos telefonul, eram efectiv șocată, el între timp i-a dat fetiței chiloțeii și a urcat pe moped. Am apucat însă, să îi fac poze”, a spus la vremea respectivă pentru ȘtiriMed, Oana, femeia care a intervenit în acest caz extrem de grav. „Am început, efectiv, să urlu „Pedofilul, pedofilul, opriți-l”. Nu a reacționat, însă, nimeni. Am sunat la 112, mi s-a făcut legătura la Poliție, apoi am mers la Secția 2 să le arăt și fotografiile (…) Era multă lume în zonă. Fetița era întinsă în iarbă, dezbrăcată, chiar lângă o doamnă care stătea cu spatele. În stație erau oameni, în direcția în care a plecat el cu mopedul, erau alți oameni. Nimeni nu l-a oprit, în ciuda faptului că eu strigam. Dacă nu aș fi fost însoțită de băiețelul meu, aș fi încercat eu să îl opresc sau aș fi ținut fetița lângă mine. Însă, sincer vă spun, mi-a fost și puțin frică. Mă gândeam că poate scoate un cuțit sau ne atacă, pe mine sau pe băiat”.

Citește și:

Pedofilul din parcul din Mărăști, acuzat de 17 infracțiuni de viol. A fost trimis în judecată ieri

Bărbat acuzat de viol și ultraj contra bunelor moravuri după comportament suspect într-un parc din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.