Închide

Încă o etapă de discuții pentru mult-discutatul tronson rutier și feroviar dintre Cluj-Napoca și frontiera cu Ungaria, prin Oradea

Actualitate by Mihai Prodan - mart. 04, 2022 0 159

Încă o etapă de discuții pentru mult-discutatul tronson rutier și feroviar dintre Cluj-Napoca și frontiera cu Ungaria, prin Oradea.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a anunțat că a avut ieri o întâlnire bilaterală la Varșovia cu omologul său polonez, Andrzej Adamczyk pentru propunerea de a introduce în pachetul de revizuire a rețelei TEN-T a noului coridor intermodal rutier și feroviar Marea Baltică-Marea Neagră și Marea Egee. Propunerea preia aliniamentul principal al proiectului Via Carpatia, pe modul rutier și al proiectului Rail2Sea, pe modul feroviar civil și militar. ”Am discutat și despre noua ramură intermodală inclusă în rețeaua Ten-T de pe teritoriul României. Pe modul rutier aliniamentul este: Oradea-Cluj Napoca-Turda-Sibiu-Pitești. Pe modul feroviar de pasageri vorbim despre aliniamentul: Oradea – Cluj Napoca – Turda – Teiuș – Sighișoara – Brașov – București – Constanța în cadrul Coridorului Baltic-Marea Neagră-Marea Egee”, a arătat ministrul.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare