Închide

Pedofilul din parcul din Mărăști, acuzat de 17 infracțiuni de viol. A fost trimis în judecată ieri

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 28, 2021 0 1901

Un clujean a fost arestat preventiv și acuzat de pedofilie după ce o femeie cu spirit civic a făcut reclamație la Poliție. Acesta e acuzat de nu mai puțin de 17 infracțiuni de viol, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și ultraj contra bunelor moravuri.

Clujeanul, un bărbat de 46 de ani, a fost trimis ieri în judecată, dar faptele datează încă din 2010. ”În fapt s-a reținut că începând cu anul 2010, până la momentul reținerii sale (în 8 iulie 2021), inculpatul S.S.M., persoană cunoscută ca manifestând atracție sexuală față de copii de vârstă prepubertină, indiferent de sexul lor, a violat și/sau agresat sexual zece  victime minore, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, în scopul satisfacerii unor impulsuri sexuale pe care nu le putea controla”, spun procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Pentru agresarea sexuală a trei dintre victime, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa rezultantă de cinci  ani închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni de agresiune sexuală, fiind liberat condiționat ulterior.

Surse judiciare au confirmat pentru actualdecluj.ro că e vorba de Samuel Marcelus Souca, bărbatul de 46 de ani prins după ce o femeie l-a văzut într-un parc din Mărăști cu o fetiță de opt ani. Aceasta a sesizat Poliția.

„Eram cu băiețelul meu de mână, mergeam către stația de autobuz. Am trecut pe lângă parc și l-am văzut pe bărbat că îi ridica fetiței fusta. Mi s-a părut dubios, însă am trecut mai departe. După câțiva pași m-am întors, să văd ce fac, pentru că nu mi se părea un comportament normal. În acel moment fetița, care are, cred, maxim 10 ani, era dezbrăcată, întinsă pe spate în iarbă, iar el o mângâia pe picioare și în zona intimă. M-am dus lângă ei și am strigat „Ce faceți acolo?”. Mi-a răspuns că face fetița pipi. Și am zis: „Păi așa face un copil pipi? Eu acum chem Poliția”. Mi-am scos telefonul, eram efectiv șocată, el între timp i-a dat fetiței chiloțeii și a urcat pe moped. Am apucat însă, să îi fac poze”, a spus la vremea respectivă pentru ȘtiriMed, Oana, femeia care a intervenit în acest caz extrem de grav. „Am început, efectiv, să urlu „Pedofilul, pedofilul, opriți-l”. Nu a reacționat, însă, nimeni. Am sunat la 112, mi s-a făcut legătura la Poliție, apoi am mers la Secția 2 să le arăt și fotografiile (…) Era multă lume în zonă. Fetița era întinsă în iarbă, dezbrăcată, chiar lângă o doamnă care stătea cu spatele. În stație erau oameni, în direcția în care a plecat el cu mopedul, erau alți oameni. Nimeni nu l-a oprit, în ciuda faptului că eu strigam. Dacă nu aș fi fost însoțită de băiețelul meu, aș fi încercat eu să îl opresc sau aș fi ținut fetița lângă mine. Însă, sincer vă spun, mi-a fost și puțin frică. Mă gândeam că poate scoate un cuțit sau ne atacă, pe mine sau pe băiat”.


 

”În prezenta cauză, inculpatul, persoană cu inteligență peste medie, a acționat de fiecare dată după ce și-a pregătit minuțios săvârșirea faptelor, respectiv câștigarea încrederii părinților victimelor și crearea de scenarii pentru a putea rămâne singur cu victimele, inclusiv peste noapte în apartamentul său, invocând că în acest mod ajută sau degrevează de sarcini pe părinții care aveau un program încărcat și, în principal, sub pretextul că îi ajută la satisfacerea nevoilor fiziologice, a violat sau agresat sexual victimele”, mai arată aceștia. ”Profitând de ascendentul moral conferit de vârstă, de legătura strânsă cu părinții minorilor, dar și de acte de violență fizică sau amenințări cu acte de violență fizică, inculpatul a reușit să obțină tăcerea victimelor, care ulterior agresiunilor, pe fondul traumelor, au
manifestat o schimbare bruscă a comportamentului. Spre sfârșitul perioadei infracționale, inculpatul nu și-a mai putut controla deloc
impulsurile sexuale și a acționat inclusiv în locuri publice, respectiv pe plaja unui râu și într-un parc, ambele de pe raza municipiului Cluj-Napoca”.

Este vorba de bărbatul surprins în urmă cu câteva luni în parcul din cartierul Mărăști, înfruntat de o martoră oculară care a dat dovadă de spirit civic și a sesizat Poliția. Citește și:

Bărbat acuzat de viol și ultraj contra bunelor moravuri după comportament suspect într-un parc din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu