Închide

Un jurnalist din Cluj lansează un volum despre locurile mai puțin cunoscute din Munții Apuseni. ” Ne-am învățat să ne concentrăm pe zone mai puțin cunoscute iar munții Apuseni sunt într-un soi de obscuritate”

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 10, 2021 0 209

Un jurnalist din Cluj lansează un volum despre locurile mai puțin cunoscute din Munții Apuseni.

Ciprian Aron e jurnalist în Cluj și bate munții Apuseni de cinci ani, de când a lansat proiectul apusenitransilvania.ro. ”Dar știu Apusenii de când mă știu, mergeam frecvent pe valea Arieșului înspre Bistra. O parte din vacanțe le-am petrecut cu vacile pe munte în așa-numitele comunități mici, ”nămașe” – lumea mergea de pe valea Arieșului, urcau pe munte vara trei luni cu vacile, am prins și eu două astfel de veri, am urcat pe munte cu verișorii mei”.

Cartea pe care Aron o lansează mâine – la ora 17 la Casa de Cultură a Studenților – ”spune povestea uneia dintre cele mai frumoase zone pe care le are România”, după cum notează autorul. La lansare vorbesc despre carte economistul Emil Culda, jurnalistul Sabin Gherman și poetul Gabriel Cojocaru. Lansarea este precedată de un moment muzical susținut de Mihaela Grindean.  ”E o cărticică de nu le-aș spune chiar reportaje, unele se înscriu în această categorie, de exemplu o poveste despre Mocăniță, altele sunt pur și simplu ce am găsit la fața locului, impresii despre locuri aproape necunoscute, de pildă cătunul Râșca și cătunul Pape, două locuri mai puțin cunoscute pentru marele public, care mi-au fost recomandate, au fost oameni care mi-au recomandat locuri despre care nu știam nimic, cum ar fi aceste două cătune din Munții Gilăului, cu doar câteva case ici și colo”, spune el pentru actualdecluj.ro.

”Cartea adună și povești din zone foarte cunoscute cum ar fi Padișul sau zona Arieșeni, și fotografii făcute de mine. E sentimentul meu pentru zona asta pe care iubesc necondiționat. Ne-am învățat să ne concentrăm pe zone mai puțin cunoscute iar munții Apuseni sunt într-un soi de obscuritate, nu se vorbește atât de mult cât ar trebui”, conchide el.

Cartea poate fi găsită la editura Grinta.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu