Închide

Un investitor a cumpărat o scară întreagă de bloc, cu banii jos, în Cluj-Napoca, cea mai scumpă piață imobiliară din România

EconomieTop News by Mihai Prodan - mart. 24, 2022 4 5333

Un investitor a cumpărat o scară întreagă de bloc, cu banii jos.

S-a întâmplat pe cea mai scumpă piață imobiliară din țară, Cluj-Napoca, unde prețul pe metrul pătrat de construcție depășește nivelul din orice alt oraș din România, inclusiv Capitala. Răzvan Cuc, care conduce franciza ReMax în țară, cu mai bine de opt sute de agenți imobiliari, spune că un investitor a cumpărat o scară întreagă de bloc, când încă apartamentele nici nu existau – iar astfel de situații nu sunt atât de rare. ”Sunt mai mulți investitori care fac așa”, spune Cuc pentru actualdecluj.ro. ”Are sens, dacă închiriezi, o faci concentrat, administrezi mai ușor”.

Investitorul, un antreprenor român, a cumpărat o scară întreagă de bloc, dar e vorba de o scară mică, într-un bloc cu trei nivele, deci parter și două etaje, și cu câte trei unități locative pe palier, în total nouă apartamente. Prețul – peste un milion de euro, cash. Au fost cumpărate încă din faza de proiect, când lucrările încă nu începuseră. Nu e riscant, în contextul în care unele proiecte imobiliare unde apartamentele au fost vândute direct de pe planșă nu s-au mai concretizat? Nu, spune Cuc. ”Se întâmplă cât timp cererea depășește cu mult livrările. Dar nu sunt probleme dacă dezvoltatorul imobiliar e unul calificat, verificat și are reputație bună, în plus plata se face eșalonat”.

Cuc nu spune unde e ridicat ansamblul unde cumpărătorul a plătit acești bani, dar spune că e lângă cartierul Gheorgheni și că ansamblul se află în această perioadă în faza de livrare. Cât de frecvent se întâmplă să vină cineva cu un milion de euro cash pentru a-i investi în mai multe proprietăți imobiliare, în Cluj? ”Nu se întâmplă des”, spune Cuc.

4 comentarii

  1. Nu ai voie sa platesti cash 1 milion de euro. Poti plati maxim 10000 lei catre o persoana juridica. Restul se face prin transfer bancar. Anuntati ANAF-ul!

    • Pentru ca observ ca functioneaza greu neuronii la 8 dimineata, permiteti-mi sa va explic: 1 milion de euro cash, adica nu cu credit din banca. Din moment ce domnul Remax a zis ca plata se face esalonat, inseamna ca valoarea apartamentelor la tranzactionare este un milion de euro, pe care cumparatorul ii plateste in transe, din fonduri proprii, nu cu credit bancar. Cea mai pura dovada de analfabetism functional este cand citesti 16 randuri de text in limba materna si nu intelegi absolut nimic.

      • Ei uite ca analfabetismul functional la afecteaza si pe dumneavoastra si pe reporterul care a scris chestia asta care se vrea articol. Domnul de mai sus are perfecta dreptate. Cash inseamna exact emisiuni bancare in numerar sub forma de bancnote sau monede. Orice alta forma de plata inclusiv virament bancar nu este cash. Deci usor cu parerile pe trepte.

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare