Închide

Un deținut închis la Gherla a cerut penitenciarelor din Gherla și Oradea despăgubiri de zeci de mii de euro pentru condițiile din penitenciar. Cererea i-a fost respinsă pe criterii juridice

Actualitate by Mihai Prodan - dec. 21, 2022 0 139

Un deținut închis la Gherla a cerut penitenciarelor din Gherla și Oradea despăgubiri de zeci de mii de euro pentru condițiile din penitenciar. Cererea i-a fost respinsă pe criterii juridice.

Astfel, un fost deținut a chemat în judecată, la Judecătoria Gherla, penitenciarele Gherla și Oradea, cărora le-a cerut despăgubiri în cuantum de 30.000 euro, pentru condiţiile din penitenciar. În motivarea cererii, în esenţă, reclamanta a susţinut că nu i s-a acordat îngrijirile medicale cuvenite. Cererea nu a fost motivată în drept, astfel că instanța l-a înștiințat legal despre lipsurile cererii de chemare în judecata, cu menţiunea că în termen de cel mult 10 zile de la primirea comunicării acestea trebuie remediate, sub sancțiunea anularii cererii.

Cererea avea mai multe lipsuri juridice: acestuia i s-a cerut să precizeze dacă prezenta cerere este o cerere în legătură cu dosarele nr.####/235/2021 și ###/235/2021, ce solicită în concret în legătura cu acestea, având în vedere stadiul de soluţionare al dosarelor respective, să indice clar numele, prenumele şi domiciliul ori sediul pârâţilor, respectiv exact cu cine înţelege să se judece, să arate clar, obiectul cererii si valoarea lui, după preţuirea sa, dacă este evaluabil în bani, precum şi modul de calcul prin care a ajuns la această valoare, cu indicarea înscrisurilor corespunzătoare, să indice concret motivele de fapt ale cererii sale, raportat la obiectul pe care îl va lămuri și respectiv să depună un exemplar suplimentar al cererii pentru comunicare.
Totodată, i s-a solicitat reclamantului să indice motivele de drept ale cererii sale şi să arate dovezile pe care se sprijină fiecare capăt de cerere.

Rezoluția instanței i-a fost comunicată reclamantului în 10 noiembrie, dată de la care a început să curgă termenul legal imperativ de zece zile stabilit de lege pentru complinirea lipsurilor cererii de chemare în judecată. Instanța a dispus anularea cererii de chemare în judecată ”întrucât se află în imposibilitatea stabilirii limitelor învestirii sale”, a arătat Judecătoria Gherla.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.