Închide

La mijloc de decembrie, cu temperaturi cu minus, un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru că a tăiat ilegal doi copaci

Actualitate by Mihai Prodan - dec. 21, 2022 0 123

La mijloc de decembrie, cu temperaturi cu minus, un tânăr de 24 de ani a fost arestat preventiv pentru că a tăiat ilegal doi copaci.

Tânărul de 24 de ani e bănuit că în 14 decembrie, alături de un alt bărbat, s-ar fi deplasat într-o zonă împădurită situată pe raza comunei Fizeșu-Gherlii și ar fi tăiat doi arbori de fag și gorun, cauzând un prejudiciu de peste 1.600 de lei. Acesta a fost arestat preventiv sub acuzația de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, după ce în urmă cu două zile a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii din Gherla. După ce a tăiat ilegal cele două lemne, bărbatul s-ar fi întors în respectiva zonă în scopul transportării lemnelor tăiate ilegal. Acesta a fost reținut 24 de ore, iar ulterior, instanța a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului. Materialul lemnos a fost ridicat și predat reprezentanților Ocolului Silvic.

IPJ Cluj precizează că bărbatul e cercetat penal și pentru alte fapte similare care ar fi fost comise în acest an.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.