Închide

Un cuplu din Cluj a rămas fără bani și mașină după ce a dat dat click pe un anunț de pe internet care promitea câștiguri rapide

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 27, 2024 0 242

Un cuplu din Cluj a rămas fără niciun ban și fără mașină după ce a dat click pe un anunț de pe internet, arată stirileprotv.ro. Cuplul a crezut că investește peste 5.000 de dolari în acțiuni la bursă și că va câștiga rapid o avere, dar nu a fost deloc așa. Au fost victimele unei înșelătorii, iar când toți banii lor s-au dus pe apa sâmbetei, au depus plângere la poliție. Autoritățile spun că în astfel de cazuri, paguba e greu de recuperat, iar făptașii – greu de prins.

Cei doi soți din județul Cluj au văzut pe o rețea socială un anunț și au fost atrași de posibilitatea unei investiții cu un câștig rapid. Au accesat pagina și au cerut detalii.

Un individ care s-a prezentat drept expert i-a contactat și i-a convins să investească mai mult.
Stând de vorbă cu el mi s-a spus că putem face o sumă foarte mare de bani dacă investim sumă mai mare, suma fiind de 5.000 dolari. La 24 de ore am văzut pe platformă că da, așa e cum au zis, suma fiind de 64.000 dolari voiam să-i retragem, dar înainte de retragere ne-a sunat un domn că pentru a putea retrage suma trebuie să plătim un comision către statul britanic de 5.900 dolari”, a mai spus Cristian Bojodi.

Pentru a face rost de acești bani, cei doi soți au cheltuit toate economiile familiei, ba chiar și-au amanetat mașina. Abia când și-au dat seama că au pierdut tot și-au luat un avocat.

Mai mult, escrocii încearcă să-i intimideze pe cei înșelați și să-i determine să renunțe la plângere, folosindu-se de diverse tertipuri.

Autoritățile trag un semnal de alarmă când vine vorba de astfel de investiții. Înainte de a trimite orice sumă de bani este extrem de important să verificați foarte bine dacă totul este real.

Planul celor care conduc aceste rețele este bine pus la punct, iar răufăcătorii se bazează tocmai pe dorința oamenilor de a se îmbogăți peste noapte.
Foto: captură stirileprotv.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu