Închide

Un clujean din Florești a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, azi la Tribunalul Cluj. 100 de grame de cannabis costă 3.500 de lei

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 25, 2024 0 222

Un clujean din Florești a fost condamnat la închisoare cu executare pentru trafic de droguri, azi la Tribunalul Cluj.
Acesta e acuzat că a distribuit droguri în mai multe ocazii, inclusiv unui colaborator sub acoperire al anchetatorilor. De exemplu, în iunie anul trecut în jurul orei 2 dimineața 100 de grame de cannabis pentru 3.500 de lei, în iulie 40 de grame de cannabis pentru 1.500 de lei, sau în altă ocazie o sută de grame de cannabis pentru 3.450 de lei. A fost depistat în flagrant în 21 august anul trecut, după-masa în jurul orei 19, în parcarea unui magazin din Mărăști, având asupra sa cantitatea de 200 de grame de cannabis, cantitate detinuta in vederea distribuirii. De atunci, acesta se află în arest preventiv. A fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare în regim de detenție, astăzi, chiar dacă este la primul contact cu legea penală. ”În ceea ce priveşte circumstanţele personale ale inculpatului, se observă că acesta nu are un loc de muncă sau vreo ocupaţie lucrativă. Se va reţine şi vânzarea unor cantităţi ridicate de cannabis, contra unor sume ridicate de bani, ceea ce indică tendinţa acuzatului de a obţine facil venituri ridicate. În favoarea inculpatului instanţa reţine faptul că se află la primul contact cu legea penală. Nu se impune reţinerea vreunor circumstanţe atenuante în favoarea inculpatului, conduita procesuală a acestuia fiind apreciată ca una normală, însă instanţa va avea în vedere colaboarea acestuia cu organele judiciare în procesul de individualizare”, a arătat instanța Tribunalului Cluj în decizia de condamnare.
Astfel, pentru atingerea scopurilor legii penale, instanţa a apreciat că se impune aplicarea pedepsei de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată, iar ca modalitate de executare, instanţa fondului apreciază că se impune executarea acesteia în regim de detenţie, ”pentru a se asigura reformarea conduitei inculpatului, conştientizarea consecinţelor negative ale comiterii unei infracţiuni grave şi pentru a preîntâmpina riscul de reluare a acţiunilor ilicite existent în caz de dispunere a suspendării executării, care ar putea fi văzută de către inculpat mai degrabă ca o încurajare în continuarea de infracţiuni fără riscul de a fi angajată răspunderea sa penală, decât ca un act de clemenţă acordat de organele judiciare”.
Decizia a fost luată azi și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.
Foto arhivă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu