Închide

Un clujean câștigă cursa scurtă la Arctic Ultra și adună bani de burse pentru copii bolnavi de cancer

Social by Actual de Cluj - mart. 11, 2019 1 134

 

A alergat aproape 200 de km și și-a dedicat cursa copiilor bolnavi de cancer. Este vorba despre Crişan Pop Vlad Adrian, coordonator în cadrul MagiCamp, din Cluj, care a câştigat cursa de 120 de mile (cursa scurtă) a unuia dintre cele mai dure maratoane din lume – 6633 Arctic Ultra. Tânărul a anunțat că vrea să adune fondurile necesare pentru a oferi burse lunare în valoare de 500 de lei, timp de 12 luni, pentru 100 de copii.

 

Organizatorii au anunțat ieri câștigătorul:

 

Clujeanul și-a dedicat cursa copiilor care vin în taberele MagiCAMP. 6633 Arctic Ultra este una dintre unele dintre cele mai dure competiții sportive din lume pentru că se aleargă la temperaturi de până la -39.5°C grade.

„Din 2016 sunt coordonator de voluntari în tabara MagiCAMP, unde vin copii cu afecțiuni oncologice, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag. Aproape 500 de copii au fost în MagiCAMP în ultimii 5 ani. Copiii, interacțiunea cu ei în tabară, m-au făcut să înțeleg că un diagnostic oncologic nu vine niciodată singur. În perioda de spitalizare copiii își pierd prietenii, au dificultăți de reintegrare la școală după luni de absență, echilibrul financiar și emoțional al familiei este perturbat. Am inițiat proiectul Alerg la 6633 pentru copiii din MagiCAMP pentru că îmi doresc să ajut copiii care vin în tabără ai căror familii au mari dificultăți financiare. Obiectivul meu este să adun fondurile necesare pentru a oferi burse lunare în valoare de 500 de lei, timp de 12 luni, pentru 100 de copii. Pentru aceasta este nevoie de 600.000 de lei”, spune Vlad Pop, pe pagina de strângere de fonduri. Până acum, s-au adunat aproape 20.000 de lei din ţinta stabilită – de 420.000 de lei.

 

Mesajul celor de la MagiCamp:


Foto: Arctic Ultra

 

Anul trecut, Tibi Ușeriu câștiga pentru a treia oară a celui mai dur maraton din lume, Arctic Ultra 6633:

 

Tiberiu Ușeriu s-a întors acasă. Primire de mare campion în Aeroportul din Cluj, unde a fost așteptat de peste 100 de oameni azi-noapte

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare