Închide

Un clujean a fugit din spital după ce a fost confirmat cu coronavirus

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - aug. 21, 2020 0 239

Un pacient confirmat cu coronavirus a fugit din spital, la Cluj, iar acum are dosar penal.

Procurorii au fost sesizați ieri după-masă de către personalul medical de la Medicală I, care a relatat că un pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus Covid 19 a plecat din spital fără permisiunea cadrelor medicale şi astfel s-a sustras transferului către Spitalul de Boli Infecţioase, unde sunt duși pacienții după ce aceștia sunt confirmați ca infectați cu coronavirus. Pacietul a fugit din spital deşi cunoştea că este purtător al acestui virus, arată procurorii, ”nerespectând astfel măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”.

Procurorii au deschis astfel, ieri, un dosar penal, 4510/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală din data de aceeaşi zi s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

După câteva ore Direcţia de Sănătate Publică Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a decis ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de două zile, până mâine, în spaţiul special desemnat, din spitalul de boli infecțioase.

Revenim cu informații

UPDATE Citește și:

Pacientul din Cluj care a fugit după operație din spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus, nu a crezut că e infectat. Familia a refuzat și ea transferul la Infecțioase

Bărbatul care a fugit din spital deși abia fusese operat pe inimă, după ce a aflat că ar fi infectat cu coronavirus, a fost găsit acasă și dus cu ”mascații” la Infecțioase

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare