Închide

Bărbatul care a fugit din spital deși abia fusese operat pe inimă, după ce a aflat că ar fi infectat cu coronavirus, a fost găsit acasă și dus cu ”mascații” la Infecțioase

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - aug. 21, 2020 0 1046

Bărbatul care s-a trezit cu dosar penal după ce a fugit din spital când a aflat că ar fi infectat cu noul coronavirus a fost găsit acasă, în Turda, în urmă cu o jumătate de oră. Acesta a fost escortat de ”mascați” la spitalul de boli infecțioase.

Bărbatul, un clujean de 60 de ani din Turda, a fugit din spital deși abia fusese operat pe inimă, când a aflat că testul pentru infecția cu coronavirus a fost pozitiv. Conducerea spitalului a anunțat Poliția, care a deschis dosar penal. Pacientul a fost găsit la domiciliul său, în Turda, de unde a fost condus în urmă cu puține momente la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj, într-o acțiune a ”mascaților” de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale.

Amintim, procurorii au fost sesizați ieri după-masă de către personalul medical de la Medicală I, care a relatat că un pacient depistat pozitiv cu noul coronavirus Covid 19 a plecat din spital fără permisiunea cadrelor medicale şi astfel s-a sustras transferului către Spitalul de Boli Infecţioase, unde sunt duși pacienții după ce aceștia sunt confirmați ca infectați cu coronavirus. Pacietul a fugit din spital deşi cunoştea că este purtător al acestui virus, arată procurorii, ”nerespectând astfel măsurile cu privire la prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”.

Procurorii au deschis astfel, ieri, un dosar penal, 4510/P/2020, în care prin ordonanţa organelor de cercetare penală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

După câteva ore Direcţia de Sănătate Publică Cluj a decis confirmarea măsurii de izolare a acestui pacient şi a decis ca măsura de plasare în izolare să se aplice pe o durată de două zile, până mâine, în spaţiul special desemnat, din spitalul de boli infecțioase.

Citește și:

Un clujean a fugit din spital după ce a fost confirmat cu coronavirus

Pacientul din Cluj care a fugit după operație din spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus, nu a crezut că e infectat. Familia a refuzat și ea transferul la Infecțioase

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare