Închide

Pacientul din Cluj care a fugit după operație din spital, după ce a fost confirmat cu coronavirus, nu a crezut că e infectat. Familia a refuzat și ea transferul la Infecțioase

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - aug. 21, 2020 0 474

Clujeanul care face obiectul unui dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce a fugit din spital deși abia fusese operat pe inimă, a refuzat să fie transferat la Infecțioase, unde sunt transferați mare parte dintre pacienții infectați cu coronavirus. Când a aflat că testul pentru infecția cu coronavirus e pozitiv și trebuie transferat la Boli Infecțioase a devenit agitat, i s-a dat un termen de gândire, timp în care s-a făcut nevăzut.

Directorul medical al spitalului județean din Cluj, Adela Golea, explică: pacientul în vârstă de 60 de ani a fost internat în 18 august pe secția de cardiologie intervențională, după ce a făcut infarct și a fost transferat de urgență de la Turda. ”Și-a dat acordul pentru terapia intervenională, adică pentru manoperele de stentare și pentru a fi recoltat PCR de Covid având în vedere că decizia spitalului e de a recolta pacienții care se internează în spitalul județean. Decizia este bazată pe apariția pacienților asimptomatici pozitivi, care pot transmite și crea focare în spital. Pacienții sunt internați singuri în salon până se decide dacă sunt pozitivi sau nu. În 20, dimineața, am avut rezultatul. La acest moment medicul curant a luat legătura cu SCBI să vedem când îl putem transfera, a fost temporizat în lipsă de locuri, după aceea au fost sunați de la SCBI că pot prelua pacientul. Nemainecesitând alte manopere intervenționale pacientul a fost informat și i s-a spus că va fi transferat inclusiv cu planul de tratament pentru patologia cardiacă. La acest moment pacientul nu a dorit, a devenit agitat. S-a încercat inclusiv obținerea acordului telefonic de la familie, dar din păcate medicul curant ne-a comunicat că familia nu crede în această infecție Covid și nu sunt de acord să fie tranferat. Pacientul a fost lăsat să se mai gândească, dar acest timp de gândire a fost un timp în care s-a gândit să părăsească instituția fără acord. Când am fost anunțați, conform legislației am anunțat Direcția de Sănătate Publică Cluj și s-a făcut anunț pe 112 la Poliție, din raționamente de siguranță a pacientului, care a plecat cu cateterul venos care poate fi extras accidental oricând și poate provoca hemoragie”.

 

Citește și:

Un clujean a fugit din spital după ce a fost confirmat cu coronavirus

Nici un comentariu

Scrie un comentariu