Închide

Trei turiste din Cluj, la un pas de tragedie după ce s-au rătăcit în munții Trascăului

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 21, 2020 0 243

Trei turiste din Cluj au fost la un pas de tragedie după ce s-au rătăcit în masivul Bedeleu din munții Trascăului, din cauza indicatoarelor distruse de persoane necunoscute. Ore întregi a durat operațiunea de găsire a acestora.

Cele trei au fost salvate după o intervenție care a durat șase ore, după cum a precizat șeful serviciului public Salvamont Salvaspeo Alba, Claudiu Costea. ”Turistele au fost la un pas de o tragedie din cauza unor oameni care au distrus indicatoarele turistice din zonă. Intervenţia a durat aproximativ șase ore. Salvamont Alba roagă cetăţenii să nu mai distrugă marcajele şi indicatoarele turistice, pentru a nu pune viaţa turiştilor în pericol”, a spus el.

Acesta precizează pentru actualdecluj.ro că cele trei turiste s-au rătăcit în zona platoului Bedeleu și au sunat în dispeceratul național al salvamont. O echipă din Aiud s-a deplasat la fața locului și le-a recuperat, dar grupul se afla într-o zonă greu accesibilă. ”S-au rătăcit din caua unor așa-ziși oameni, că nu le pot zice oameni, care au distrus stâlpii și indicatoarele, și nemaiavând marcaj au ajuns într-o zonă cu stânci. De unde au lăsat mașina băieții au mai mers pe jos două ore până la ele”, a spus el.

Revenim cu informații

Nici un comentariu

Scrie un comentariu