Închide

Un bărbat a fost condamnat la închisoare, în Cluj, după ce a lovit din senin o femeie cu pumnul, pe strada Bună Ziua

Actualitate by Actual de Cluj - mai 18, 2022 0 409

Un bărbat a fost condamnat la închisoare, în Cluj, după ce a lovit din senin o femeie cu pumnul, pe strada Bună Ziua.

Faptele s-au petrecut în 25 mai 2018, în urmă cu patru ani; procesul agresorului s-a încheiat însă doar în urmă cu câteva zile, când Curtea de Apel i-a respins apelul făcut la verdictul instanței inferioare, Judecătoria Cluj-Napoca, ce l-a condamnat în urmă cu câteva luni, în 22 februarie, la un an și jumătate de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Din motivarea deciziei Curții de Apel Cluj reiese că în data de 25 mai 2018, în jurul orei 08:40, persoana vătămată se deplasa pedestru spre locul de muncă situat pe strada Republicii. La un moment dat, după ce a ajuns pe strada Bună Ziua, a observat că o persoană de sex masculin, de etnie rromă, pe care nu o cunoștea, o privea insistent. Imediat după acest moment, persoana în cauză s-a îndreptat către persoana vătămată, iar când a ajuns lângă ea i-a aplicat o lovitură cu pumnul în zona feței, agresiunea fiind exercitată în mod spontan, fără ca victima să aibă posibilitatea să se apere. Din cauza intensității loviturii, persoana vătămată a căzut pe trotuar, împreună cu telefonul mobil, căștile audio și ochelarii pe care îi purta. Speriată de comportamentul autorului, femeia atacată s-a refugiat într-un magazin din apropiere şi a alertat organele de poliție. După ce au ajuns la faţa locului, organele de poliție care au reușit să identifice agresorul, acesta rămânând la locul săvârșirii infracțiunii, ulterior fiind condus la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor.
Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptei, dar şi-a justificat gestul prin aceea că persoana vătămată i-a adresat injurii. ”Sub acest aspect trebuie arătat că victima a negat existența vreunui schimb de replici cu inculpatul, actul de agresiune nefiind provocat. Mai mult, în contextul probator din prezenta cauză, apreciez că poziția persoanei vătămate este mai credibilă. Astfel, trebuie arătat că cele două persoane nu se cunoșteau, persoana vătămată se deplasa spre locul de muncă, în timp ce asculta muzică la căștile telefonului mobil, iar martorii identificați și audiați nu au confirmat existența unui dialog între cei menționați anterior, toate acestea constituind împrejurări de natură a exclude apărarea invocată de autor”, a arătat instanța.

Din expertiza medico-legală efectuată în cauză a rezultat că inculpatul prezintă diagnosticul de „Tulburare de personalitate instabilă-emoţional tip impulsiv”, că acesta a avut capacitatea psihică de a aprecia critic conţinutul şi consecinţele social-negative ale acţiunilor sale – discernământ prezent la momentul comiterii faptei şi la momentul examinării şi că faţă de acesta nu se impune aplicarea vreunei măsuri de siguranţă cu caracter medical.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu