Închide

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj își cheamă acționarii ca să își prezinte rezultatele financiare pe anul trecut

Economie by Actual de Cluj - aug. 11, 2020 0 301

Ultima fabrică deținută de Stat din Cluj, la trei decenii de la Revoluție, își prezintă rezultatele financiare pe anul trecut.
Vorbim despre cunoscuta fabrică de încălțăminte Clujana, aflată în proprietatea Consiliului Județean Cluj, ce deține 80% din acțiuni, cu o parte dintre titluri tranzacționate la Bursa de Valori București. În această ultimă calitate, Clujana are obligația de a prezenta rezultatele financiare semetrial și anual – iar pentru anul 2019 acestea ar urma să fie făcute publice peste câteva săptămâni.
Mai exact Clujana a convocat o adunare generală a acționarilor pentru 14 septembrie, dimineața la ora 10. Pe ordinea de zi – prezentarea raportului administratorilor pentru exercițiul financiar al anului 2019, prezentarea raportului auditorului financiar și prezentarea, dezbaterea și aprobarea situațiilor financiare anuale ale societății, pentru anul trecut.

Să mai menționăm, în acest moment cele mai recente raportări financiare ale fabricii sunt din anul 2018, când Clujana a raportat pierderi considerabile, de peste 5,37 milioane de lei, la o cifră de afaceri netă de 6,4 milioane. În 2018 fabrica avea aproape 240 de salariați. Într-o discuție cu reporterul actualdecluj.ro directorul fabricii de la acea vreme Florin Gliga spunea în decembrie anul trecut că în 2019 firma va înregistra tot pierderi, în orice caz nu profit. ”Nu cred că va fi un profit pe anul acesta dar societatea e în curs de reinserție în sistemul economic”, a fost declarația sa.

Citește și:

După ce vinde pe milioane clădiri valoroase ca să-și plătească datoriile istorice, ultima fabrică deținută de Stat din Cluj raportează pierderi de un milion de euro pe an

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare