Închide

Au scăzut prețurile în cea mai scumpă piață imobiliară din țară, Cluj-Napoca

Economie by Actual de Cluj - aug. 10, 2020 0 911

Au scăzut prețurile în cea mai scumpă piață imobiliară din țară, Cluj-Napoca – chiar dacă cu ceva mai mult de o jumătate de procent.
Platforma care adună anunțuri de tranzacționare a locuințelor din toate marile orașe din țară, imobiliare.ro, anunță că în cinci dintre cele mai mari șase orașe din țară au fost înregistrate scăderi ale prețurilor pe care le cer proprietarii care scot case la vânzare. Între acestea cinci se află și Cluj-Napoca, orașul cu cele mai scumpe imobile din țară: aici scăderea a fost de 0,6% la prețul pe care îl cer proprietarii, la 1.804 euro pe metrul pătrat util față de 1.815 euro/mp în iunie, în medie.
Prețul ofertelor imobiliare din Cluj-Napoca este în medie de 1.804 euro/mp util, spre comparație în București această medie este de 1.376 euro, în scădere cu 1,4%. În Brașov un metru pătrat util costă în medie 1.195 euro, în Constanța – 1.228, iar în Iași – 1.062 euro/mp, acesta din urmă fiind și singurul oraș mare din țară în care prețurile au înregistrat creșteri, în iulie, cu 1%.  În Timişoara proprietățile se scot la vânzare cu 1.297 euro pe metrul pătrat în iulie, în scădere cu 0.7%.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu