Închide

UDMR: Înțelegerea dintre MAI și Biserica Ortodoxă, măsură discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - apr. 15, 2020 6 467

Reprezentanții UDMR critică decizia Ministerului de Interne, de a relaxa condițiile de deplasare pentru românii care doresc să meargă la biserică, de Paște. Liderii maghiari arată că, pe de-o parte această decizie nu face decât să anuleze rezultatele de combatere a epidemiei de Covid-19, obținute până în prezent, iar pe de altă parte că, măsura este una discriminatorie la adresa credincioșilor de rit catolic și protestant, care au fost nevoiți să stea în case.

„Ministrul Marcel Vela ignoră starea de urgență declarată de președinte, măsurile de sănătate publică impuse de propriul Guvern, și pune, astfel, în pericol toată țara și siguranța populației. (…) În mod cert, relaxarea restricțiilor este extrem de periculoasă din perspectiva sănătății publice și – după toate previziunile – va avea drept consecință o creștere drastică a numărului de infecții și decese. De asemenea, acordul dintre MAI și BOR diminueză eforturile din ultimele luni ale unei țări care se pregătește să se redreseze economic în această situație de o gravitate fără precedent”, se arată în comunicatul transmis de UDMR.

„Totodată, considerăm că această măsură este discriminatorie față de credincioșii de rit catolic și protestant. Este cu atât mai regretabil acum, când solidaritatea socială și responsabilitatea reciprocă trebuie să fie definitorii. Solicităm premierului să nu susțină acest demers și să ceară ministrului de Interne anularea documentului. Considerăm că nu există nicio justificare pentru o astfel de măsură acum, la o lună după declararea stării de urgență și în momentul prelungirii acesteia”, mai transmis liderii UDMR.

 

 

6 comentarii

    • Ai uitat să spui şi de secta baptistă din Mociu, jud.Cluj, care s-a umplut de coronavirus. Şi când te gândeşti că sectele beneficiază de dublă finanţare: de la Statul Român şi de la patronii lor din străinătate.

  1. Cum rămâne cu sectanții din Beclean, jud.Bistrița-Năsăud și Apahida, jud.Cluj, care au încălcat ordonanțele militate, s-au adunat și s-au rugat în felul lor și s-au îmbolnăvit de coronavirus. Dacă erau creștin ortodocși, toți debusolații urlau și făceu spume.

  2. Normal ar fi ca fiecare credincios sa-si aprinda singur o lumanare in casa. Lumina vine si din suflet, nu doar de la lumanarea aprinsa in altar. Daca popii pot fi stupizi, Dumnezeu sigur nu e.

    • e mai safe așa decât supermarketul in care vă fâțâiți la shopping sau mai safe decât curieratele cu care vă lăfăiți voi. Nu mai insulta si vei fi respectat, să nu crezi că Dumnezeu e de partea haterilor care spumegă insulte dar n-au citit acordul MAI-BOR

  3. Acordul nu prevede deloc că oamenii merg la biserică și nu stau in biserică…. Vor primi un pachețel așa cum primiți toti curierul. E mai safe ca lălăitul prin supermarket sau piață zilnic. E un acord ordonat și controlat, voluntarii acreditați care vor duce lumina sunt mai safe decât curierii. UDMR face o figură foarte proastă. Catolicii nu s-au plans de nici o discriminare – ce discriminare retroactivă visati? BOR nu vă ia nimic, foarte urât că UDMR vreasă moară capra vecinului. Dar vom tine minte că minoritatea maghiară sabotează cu ură majoritatea exact in nucleul identității ei – foarte grăitor!

Scrie un comentariu