Închide

UBB Cluj va organiza cursuri de digitalizare şi de administrare de personal pentru 7.500 de funcţionari publici

AdministrațieEducaţie by Actual de Cluj - sept. 28, 2021 0 265

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj va organiza cursuri de digitalizare şi de administrare de personal pentru un număr de 7.500 de funcţionari publici, a declarat, marţi, preşedintele Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP), Violeta Vijulie, în cadrul unei dezbateri organizate de Blocul Naţional Sindical pe tema digitalizării, potrivit Agerpres.

„Am pregătit pentru oamenii care sunt deja în sistem (în ANFP, n.r. ) o parte de training pe digitalizare şi pe management performant de resurse umane şi vom pregăti 7.500 de persoane din toată ţara din sistemul public. (…) M-am gândit care ar trebui să fie cea mai bună modalitate prin care pregătim aceşti oameni şi cum să le facem un training cât mai performant: cu universităţile. Şi atunci când am demarat proiectul am făcut o solicitare de parteneriat către universităţile din România, iar cei de la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj au ieşit câştigători şi ei sunt cei care vor pregăti cei 7.500 de oameni din întreaga ţară, bineînţeles împreună cu colegii din Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici”, a afirmat Violeta Vijulie.

Preşedintele ANFP a menţionat că dintre cei 7.500 de funcţionari publici care vor participa la cursuri, 200 urmează să devină formatori pentru alţi funcţionari publici.

Pe de altă parte, preşedintele ANFP a susţinut că funcţionarii publici debutanţi, dar şi înalţii funcţionari publici, vor fi angajaţi pe baza unui examen derulat la nivel naţional.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare