Închide

Turnul Selfie al Clujului intră în șantier

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 15, 2018 0 415

O clădire monument istoric din Cluj-Napoca situată într-un punct de belvedere al orașului magnet pentru turiști va intra în șantier pentru modernizare. Primăria a semnat deja contractul cu o asociere de firme din Italia, iar valoarea este de peste 1,5 milioane de euro. Lucrările se vor face după proiectul rezultat  în urma unui concurs de soluții organizat de Primăria Cluj și vor dura doi ani de zile.

Turnul Pompierilor din Cluj, obiectiv situat într-o piață centrală din oraș, va fi transformat într-un obiectiv important al orașului, după un proiect făcut de arhitectul Vlad Sebastian Rusu și echipa sa formată din Anamaria Cornelia Olănescu, Anda Gheorghe, Octav Silviu Olănescu şi colaboratorii ingineri Ovidiu Rusu și Ludovic Kopenetz.

Potrivit proiectului, Turnul monument istoric din centrul Clujului va fi transformat într-un punct de belvedere al orașului, ultimul nivel terasă al clădirii urmând să aibă o oglindă imensă care să ofere vizitatorilor posibilitatea de a-și face un selfie cu Clujul. Anul trecut s-a făcut proiectare, iar anul acesta municipalitatea a lansat și adjudecat licitația de execuție. Contractul a fost estimat la peste 7,2 milioane lei, iar criteriul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Licitația derulată în luna aprilie a fost câștigată de asocierea ReaseArch și Tancredi, potrivit Primăriei. Contractul a fost semnat în 13 iulie. 

Termenul de contract este de doi ani de zile. Adică undeva în vara lui 2020, Turnul Pompierilor va putea primi vizitatori.”Am primit asigurări că se va termina mai repede, însă nu putem ști dacă se va putea. Am avut situații nefericite cu alte contracte, așa că ne raportăm la termenul de contract. Deja am dat ordinul de începere a lucrărilor. În plus, am depus proiectul pe fonduri europene pentru acest obiectiv”, a declarat Ovidiu Cîmpean, director în Primăria Cluj.

Primăria a anunțat deja că vrea acceseze fonduri în cadrul Programului Operațional Regional pentru a transforma Turnul Pompierilor într-o atracție pentru clujeni dar și pentru turiști.

Vezi și:

Turnul-„far”. Ce (mai) poate câştiga oraşul în urma concursului pentru reabilitarea Turnului Pompierilor

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu