Închide

Trupa Taxi concertează în Cluj pentru o acțiune caritabilă

ActualitateMuzicaSocial by Actual de Cluj - mai 09, 2017 0 357

Componenții trupei Taxi au acceptat invitația organizației „Brigada AntiCancer” de a se implica într-p acțiune caritabilă, care are scopul de a asigura fondurile necesare pentru tratamentul unui tânăr de 18 ani, Darius Păcurar, bolnav de cancer. Întreaga acțiune se desfășoară sub umbrela Stand Against Cancer.

„Așa cum o dovedesc și prin muzica lor, cei de la Taxi sunt sensibili și nu rămân indiferenți atunci când pot să ajute. De aceea au spus un DA prompt la invitația de a cânta cu scopul strângerii de fonduri pentru tratamentul lui Darius Păcurar. A trecut mai mult de un deceniu de când acest tânăr luptă împotriva cancerului”, au transmis organizatorii evenimentului. Concertul va avea loc în data de 11 mai, de la ora 22.00 la /Form Space. Prin bunăvoința managerilor localului, banii rezultați în urma vânzării de bilete și profitului de la bar, vor fi donați pentru această cauză.

Stand Against Cancer reprezintă o atitudine de revoltă împotriva cancerului inspirată de la bolnavii de cancer. „Înseamnă să accepți că boala există, dar să faci tot ce ține de tine pentru a o învinge. Inițiativa aparține ONG-lui Brigada AntiCancer, care își propune sprijinirea bolnavilor de cancer și a familiilor lor prin strângerea de fonduri, ceea ce a reușit până acum prin organizarea de evenimente. Abordarea e una diferită, astfel că intenția nu e de a frapa prin detalii medicale sau suferința familiilor, pentru că toți știm consecințele neplăcute ale acestei boli. Scopul e de a reuni cât mai multe persoane cărora le pasă, la evenimente precum concerte, expoziții foto, concursuri sportive, ca să se simtă bine împreună , să insufle optimism și curaj victimelor și cel mai important, să doneze. Te distrezi și faci o faptă bună, în aceeași seară, fiind una din devizele cu care asociația își promova evenimentele” – transmit organizatorii.

Beneficiarul acțiunilor Stand Against Cancer este Darius Păcurar, un tânăr din Cluj Napoca, în vârstă de 18 ani, care de peste 11 ani se luptă cu cancerul. Copilăria sa a fost întreruptă în 2005, când a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. Au urmat ani dificili cu tratamente în țară și străinătate, operații pe creier, recuperări, ani cu remisie completă și din păcate, recidive și agravări. Ultima recidivă a avut loc în toamna lui 2016, astfel că Darius a fost trimis din nou de medicii români la clinica AKH Viena pentru a începe tratamentul. În urma unor demersuri, părinții lui Darius au reușit să obțină suportul statului român, iar mare parte din costul tratamentului (care ajunge la un total de 90.000 EUR) este asigurat. Totuși, costul tratamentului de care Darius a beneficiat până la obținerea acestui suport (10.000 EUR) trebuie acoperit de familie. În prezent, Darius a încheiat tratamentul la clinica din Viena și urmează să înceapă intervențiile de recuperare. În urma tratamentului i-a fost afectat sistemul nervos, astfel încât nu reușeste să meargă singur. De asemenea, auzul îi este compromis total la o ureche, iar cu cealaltă aude foarte puțin.

Inițiativa înfințării ONG-ului Brigada AntiCancer i-a aparținut lui Andrei, care a fost și el o victimă a acestei boli. La vârsta de 31 de ani, la două săptămâni după ce alergase la maratonul de la Valencia, i s-a descoperit în mediastin o tumoare de 18/10 cm. După chimioterapie, operație, recuperare dificilă, multe eforturi și cheltuieli, dar cu încredere și sprijinul celor din jur, Andrei s-a vindecat. Acum s-a întors la serviciu, fiind managerul unui restaurant și deși nu va mai putea reveni la nivelul vieții sportive la care era înainte și va exista mereu un risc de recidivă, Andrei e unul dintre cei norocoși. Acum, dovedind o înțelegere față de victimele cancerului, vrea să ofere ceea ce a primit și el: sprijin. Împreună cu Anca Tomșa, de profesie psiholog, specialist în resurse umane la o companie de IT și Ionuț Rusu, absolvent de Drept și cu experiență în publicitate și televiziune și toți oamenii binevoitori pe care îi strâng în jurul lor, vor să ajute.

Pagina de fb Stand Against Cancer

https://www.facebook.com/standagainstcancer1/

https://www.facebook.com/events/1299267906793206/

Nici un comentariu

Scrie un comentariu