Închide

[P] Trimisul PNL-ului de la București, despre legăturile sale cu Clujul

Uncategorized by Actual de Cluj - oct. 28, 2016 0 1196

Are 30 de ani, este președintele organizației de tineret a PNL la nivel național și a fost trimis la Cluj să candideze penru un mandat de deputat, la alegerile din 11 decembrie. Presa locală a reacționat negativ la aflarea veștii că liderii PNL Cluj și-au asumat să cedeze unul dintre locurile eligibil, de pe lista candidaților la parlamentare, unui membru din organizația bucureșteană. Însă tânărul Moldovan nu a dat înapoi de la planul său de a candida pentru un mandat de deputat, explicând că îi convine foarte mult să candideze la Cluj tocmai pentru că nu este deloc străin de acest oraș: „Am văzut că s-a pus accent în presă pe faptul că eu aș fi un străin. Dar nu sunt deloc. În primul rând pentru că tatăl meu este din Cluj. Bunicii mei se trag din satele clujene Berindu și Nădășel. Toată copilăria mi-am petrecut-o în municipiul Cluj Napoca. Stăteam pe strada Gheorghe Doja. Mama mea a terminat Facultatea de Medicină la Cluj. Tot la Cluj și-a făcut rezidențiatul. Părinții mei s-au stabilit ulterior în Oradea, dar am și acum foarte multe rude aici la Cluj, și prieteni de asemenea. Am venit la Cluj întotdeauna cu mare plăcere, pentru că mă simt foarte legat de acest oraș. Mai mult, vă mărturisesc că m-am mutat deja aici. Tocmai mi-am luat un apartament pentru că intenționez să fiu cât mai prezent în comunitate, alături de colegii mei”.

Moldovan respinge și speculația că i-ar fi ocupat locul vreunui liberal clujean. El spune că decizia a aparținut conducerii de partid, care urmărea o împrospătare a listelor de candidați în întreaga țară. Iar dacă ar fi optat să nu vină la Cluj, un loc ar fi fost păstrat, oricum, pentru un alt candidat din afara organizației județene: „Eu nu am luat locul altcuiva. La nivelul organizației centrale s-a stabilit că este nevoie de parlamentari tineri, dar care să dețină o oarecare experiență politică și administrativă, ca atare, atât eu cât și alți colegi de-ai mei am avut posibilitatea de a opta să candidăm în alte zone din țară. Liderii PNL de la Cluj au menținut un loc liber în acest scop și m-au invitat să candidez aici. Am acceptat tocmai pentru că îi cunosc foarte bine pe colegii mei din organizația clujeană de tineret, am colaborat foarte bine și cu domnul Emil Boc pe vremea când acesta era premier, pentru că eu pe atunci dețineam o funcție de subsecretar de stat în Ministerul Tineretului și Sportului. Mă înțeleg foarte bine și cu colegii din vechiul PNL,  așa încât mi s-a părut firesc să fiu la Cluj, mai ales că nu sunt deloc străin de acest oraș. Alți colegi de-ai mei din organizația centrală candidează în alte orașe ale țării, pentru că nu se putea să candidăm toți la București”.

Relația cu Vasile Blaga

Detaliile apărute în presa locală, care-l leagă de liderul Vasile Blaga chiar printr-un grad de rudenie, sunt contestate vehement.  Sorin Moldovan afirmă că Blaga nu l-a susținut pe el mai mult decât i-a susținut pe alți colegi de-ai săi, tineri de perspectivă care au muncit în cadrul partidului și care s-au remarcat cu rezultate foarte bune: „Nu există nici cel mai mic grad de rudenie între mine și domnul Blaga. S-a speculat că aș fi nepotul lui, e total neadevărat. Sigur, venim amândoi din Oradea, dar acest lucru nu înseamnă că am fi neamuri. Și apoi el n-a avut nicio legătură cu înscrierea mea în partid. Eu eram la facultate în București și eram implicat în organizația de studenți. Am simțit că pot să fac mai mult așa că m-am înscris în vechiul PD, chiar din primul an de facultate. Ulterior am devenit vicelider al organizației de tineret, iar din 2013 am preluat președinția acestei structuri. Am colaborat foarte bine cu toți liderii democrat-liberali , iar mai apoi cu cei liberali. Domnul Vasile Blaga ne-a încurajat pe toți, în egală măsură. De pildă, pe colegul și prietenul meu Hazem Kansou l-a sprijinit în aceeași manieră. El este în prezent secretar general la nivel de partid dar și consilier general la Primăria Generală București. Și mai sunt și alți colegi tineri care de asemenea au fost susținuți și încurajați în cadrul partidului”. Foto jos, primii doi din dreapta: Hazem Kansou și Sorin Moldovan) 

14222177_1607603622872435_526127861191590529_n

Mama și-a dorit să-l vadă medic. Câte ceva despre contractele de lucrări ale tatălui…

Sorin Moldovan mai povestește că părinții săi nu și-au dorit niciodată să-l vadă politician, dimpotrivă, mama ar fi insistat foarte mult ca el să devină medic. „Nici tata, nici mama nu s-au bucurat când m-am înscris în partid. Mama a ținut foarte mult ca eu să mă îndrept spre Medicină. Tata, la fel, nu a fost deloc încântat când a aflat că m-am băgat în politică. Tocmai acesta este și motivul pentru care nu înțeleg de ce se scrie prin presă că tata ar fi fost parte din PD sau PDL. N-a avut nici o legătură cu partidul. N-a fost membru sau altceva. În presă s-a tot scris că firma tatălui meu a beneficiat de lucrări din bani publici. Pai care firmă de construcții n-a făcut lucrări din bani publici? Ce pot să spun cu certitudine este că toate contractele de la stat au fost obținute îde firma tatălui meu în baza unor licitații publice. Și aș vrea să precizez neapărat că în perioada în care noi ne aflam la guvernare, tatăl meu chiar nu a câștigat nici o licitație, n-a primit nici un contract. Nu că ar fi fost ceva ilegal, dar întâmplarea face că atunci nu a obținut niciunul” .

Ce a făcut Sorin Moldovan până în prezent

Sorin Moldovan este astăzi președintele organizației de tineret a PNL, la nivel național. Este absolvent al Universității Române-Americane din București și a studiat, de asemenea, și la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”. Mai are un masterat în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative București. În Guvernul Boc, Sorin Moldovan a deținut un mandat de subsecretar de stat, în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. În același minister a ocupat ulterior și o funcție de director. S-a implicat și a participat la nivel European în mai multe comisii care au elaborat politici pentru dezvoltarea tineretului. Din postura de demnitar a avut o contribuție majoră la modificarea Legii care vizează violența pe stadioane. A urmat un stagiu de formare în cadrul Parlamentului European.

A sprijinit candidatura Cluj -2015 Capitala Europeană a Tineretului

Candidatul PNL pentru un mandat de deputat, Sorin Moldovan, a ținut să precizeze că prin relațiile de prietenie cu tinerii din cadrul Partidului Popular de la nivel European a sprijinit în mod direct candidatura Clujului în competiția pentru titlul de Capitală Europeană a Tineretului.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare