Închide

Trei oferte pentru noua școală pe care Primăria vrea să o construiască în cartierul Borhanci

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 22, 2022 0 506

Primăria a primit trei oferte în cadrul licitației de proiectare și execuție a noii școli gimnaziale din cartierul Borhanci. Contractul a fost scos la licitație în luna noiembrie și a fost estimat la peste 56,3 milioane lei. Au depus oferte asocierile MBS Group-Poliart, Axial Construct Invest -MRD Instal – Prodesign Engineering&Construction – DaroConstruct și societatea Verbau Romania (cu subcontractant Biroul Mossfern).

Școala gimanzială face parte din hub-ul educațional pe care Primăria și-a asumat să îl ridice în cartierul Borhanci, acesta incluzând și o creșă, o grădiniță, un bazin de înot sau o pădure-parc. Pentru o parte din aceste investiții, administrația locală a lansat deja primele licitații.

În cazul școlii gimnaziale, licitaia este estimată la peste 56.3 milioane lei. Criteriile de adjudecare implică, în cazul ambelor proceduri, cel mai bun raport calitate/preț – 90% (prețul ofertei) și 10% (garanția acordată pentru lucrare). La procedură au depus oferte asocierile MBS Group-Poliart, Axial Construct Invest-MRD Instal-Prodesign Engineering&COnstruction-DaroConstruct și societatea Verbau Romania (cu subcontractant Biroul Mossfern).

Prima dintre asocieri, MBS Group-Poliart a depus oferte și în cadrul licitației pentru proiectarea și execuția bazinului de înot din Borhanci (contract estimat la 120 de milioane de lei), fiind singurul ofertant. Societatea MBS este controlată, potrivit gazetadecluj.ro de Ioan Anca (88%), ceilalți asociați fiind Gabriel Silagyi, care este și administrator, Gheorghe Baciu și Septimiu Medrea. MBS a înregistrat, în 2021, afaceri de 53 de milioane lei și un profit net de 4,7 milioane, cu 87 de angajați, arată aceeași sursă. Gabriel Silaghi a fost consilier local PDL în Turda. El a câştigat, prin MBS Group, potrivit unei anchete realizată de Gazeta Sporturilor, un număr mare de contracte cu statul, de zeci de milioane de euro, pentru realizarea de bazine şi patinoare.

Vezi și: Primăria a primit o singură ofertă pentru construirea bazinului de înot din Borhanci

Axial Construct Invest și Verbau au contracte cu Primăria Cluj pe parte de extinderi de grădinite (Floare de Iris), respectiv pentru extinderea unor creșe.

Axial Construct Invest se leagă de numele omului de afaceri Florin Mercean, despre care presa a scris că deținea una dintre cele mai prospere societăți de construcții din Cluj (care a edificat și sediul central al Băncii Transilvania) pe care a băgat-o în faliment și a lăsat în urmă datorii de milioane. Acum firma Axial are o cifră de afaceri anuală de circa 10 milioane de lei și 42 de angajați.

Verbau este subsidiara autohtona a societatii VER-BAU Építõipari és Szolgáltató Kft (din Ungaria).

În prezent licitația pentru contractul care vizează edificarea școlii gimanziale este în faza de evaluare a ofertelor din punct de vedere al calificării și  privind propunerea tehnică.

Vezi și:

Creșă, grădiniță, gimnaziu, liceu, bazin olimpic, bază sportivă și pădure-parc în Borhanci cu 100 de milioane de euro. Boc: „Vom flexibiliza linia de credit ca să putem lansa licitațiile, până identificăm și finanțări europene”

HUB-ul plănuit de Primărie în Borhanci  include:

 –Creșă 11 grupe a câte 9 copii;

 –Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii;
– Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport;
– Liceu cu laboratoare și sală de sport;
– Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare;
– Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public;
– Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic;
– Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare.

sursă foto: Emil Boc/Facebook – simulari proiect Borhanci/scoală gimnazială

Nici un comentariu

Scrie un comentariu