Închide

Primăria a primit o singură ofertă pentru construirea bazinului de înot din Borhanci

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 13, 2022 0 514

Asocierea MBS Group (leader), Asa Cons România și Poliart a depus singura ofertă la licitația organizată de Primăria Cluj pentru construirea bazinului de înot din cadrul HUB-ului educațional Borhanci. În prezent, licitația este în faza de evaluare calificare/ofetă tehnică. Contractul este estimat la peste 127 de milioane de lei, fără TVA și implică proiectare și execuție.

Compania MBS din Turda mai constuiește un bazin de înot finanțat de Compania Națională de Investiții la Turda, dar are și un contract consistent cu Primăria din localitate pentru modernizarea zonei din jurul acestuia. De asemea, media natională și locală a relatat că aceasta a fost abonată la contractatele pentru realizareau unor bazine de înot și a unor patinoare artificiale puse la bătaie de Ministerul Tineretului şi Sportului și finanțate prin Compania Națională de Investiții.

 

Primăria Cluj Napoca a lansat licitația pentru construirea bazinului de înot din Borhanci în luna septembrie . Proiectul prevede construirea unei clădiri pe trei niveluri cu un bazin de înot acoperit, capacitate de 1000 de spectatori, și zone dedicate competițiilor sportive de natație. Valoarea proiectului este estimată la peste 127 de milioane lei, fără TVA.

Acesta face parte din HUB-ul educațional Borhanci, un proiect mai amplu al Primăriei Cluj care include creșă, grădiniță, școală gimnazială, liceu, o zonă de pădure-parc, bază sportivă și străzi aferente.

Odată cu licitația pentru bazinul de înot „vor fi realizate lucrările tehnico-edilitare pentru întregul HUB educațional, în valoare de 6,7 milioane euro”,  a informat Primăria Cluj.

La procedură Primăria a primit o singură ofertă din partea asocierii  MBS Group (leader), Asa Cons România (producător de prefabricate din beton din Turda) și Poliart (firma de proiectare din Oradea).

În prezent licitația este în faza de evaluare calificare/ofertă tehnică.  Contractul implică servicii de proiectare și execuție și este estimat la peste 127 de milioane lei fără TVA. Criteriul de adjudecare implică cel mai bun raport calitate-preț.

 

Firma MBS Group din Turda construiește un bazin de înot și în Turda, în cadrul unei finanțări susținute de Compania Națională de Investiții, contract de peste 8,4 milioane lei, fără TVA, majorat recent cu peste 832.000 lei, fără TVA. În imediata apropiere, firma derulează lucrări de amploare pentru amenajarea zonei Trei Lacuri din Turda, un proiect de 6 milioane de euro, cu finanțare europeană.

Societatea MBS este controlată, potrivit gazetadecluj.ro de Ioan Anca (88%), ceilalți asociați fiind Gabriel Silagyi, care este și administrator, Gheorghe Baciu și Septimiu Medrea. MBS a înregistrat, în 2021, afaceri de 53 de milioane lei și un profit net de 4,7 milioane, cu 87 de angajați, arată aceeași sursă.

Gabriel Silaghi a fost consilier local PDL în Turda. El a câştigat, prin MBS Group, potrivit unei anchete realizată de Gazeta Sporturilor, un număr mare de contracte cu statul, de zeci de milioane de euro, pentru realizarea de bazine şi patinoare.

Firma a fost implicată și în scandalul de coruptie al fostului președinte al Consiliul Județean din Cluj, Horea Uioreanu.

Detalii: Firma turdeanului Gabriel Silagyi, MBS Group SRL, implicată în „spalarea banilor” lui Horea Uioreanu

sursa foto: Primaria Cluj Napoca

Nici un comentariu

Scrie un comentariu