Închide

Trei festivaluri din Cluj în competiție europeană

ActualitateFestivalMuzicaTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - oct. 07, 2016 0 288

Clujul festivalier are trei evenimente în competiția European Festival Awards, unde concurează pentru voturile publicului zeci de festivaluri. Anul trecut, Untold și-a adjudecat un premiu, iar acum poate fi votat din nou, alături de alte două manifestări organizate în Cluj: Electric Castle și Jazz in the Park, aflate în categorii diferite. Câştigătorii competiţiei din acest an vor fi anunţaţi în 11 ianuarie 2017, la European Festival Awards, care are loc în fiecare an, în Olanda la Groningen. Puteți găsi și vota fesivalurile clujene AICI.

La categoria Best Major Festival (cu peste 40.000 de participanți) Untold concurează cu alte 33 de festivaluri din mari orașe ale Europei, printre care Germania, UK, Franța sau Austria. UNTOLD are deja un astfel de titlu în palmares, pentru ediția de anul trecut. „Festivalul UNTOLD a fost nominalizat pentru a doua oară la European Festival Awards, la secţiunea ”Best Major Festival”. În 2015, pentru prima dată în istoria premiilor, festivalul UNTOLD a câştigat încă de la prima ediţie, titlul de “Cel mai bun festival din Europa”, amintesc organizatorii.

Sursa imagine: Untold

Sursa imagine: Untold

Vezi concluziile de după ediția de 2016

300.000 de oameni la Untold 2016

și

UPDATE FOTO/VIDEO Armin van Buuren a inghenuncheat in fata Clujului dupa ce a mixat pana dimineata.Primarul Boc a stat pana la final

Clujul are reprezentant și la categoria Best Medium Sized Festival (10.000 – 39.999 participanți) – este vorba despre popularul Electric Castle de pe domeniul de Banffy de la Bonțida. La această categorie, participanții pot alege dintre nu mai puțin de 77 de evenimente din toată Europa. România mai are un festival pe listă: Summer Well din București.

Sursa imagine: Electric Castle

Sursa imagine: Electric Castle

Vezi și:

“Eroii” de festival. 33.000 de oameni au participat la Electric Castle în cea de-a treia zi

și

Ziua 2, sub pelerină, la Electric Castle: 27.000 de fani la Bonţida, la început de week-end

Festivalul Jazz in the Park e nominalizat la European Festival Awards, pentru al treilea an la rând. Găsiți festivalul din parc la categoria Best Small Festival, pe o listă cu 50 de evenimente, între care și Plai-ul timișorean. „Susține și alte evenimente din Cluj: Electric Castle, Best Medium-Sized Festival și Untold, la categoria Best Major”, îndeamnă organizatorii Jazz in the Park.

Sursa imagine: Jazz in the Park

Sursa imagine: Jazz in the Park

Vezi atmosferă de festival:

FOTO/VIDEO Muzică la palat, cu Teodora Enache și Benny Rietveld: cum s-a deschis Jazz in the Park, la Muzeul de Artă

Promisiune pentru următorii ani de Jazz in the Park: “O să îndrăznim cu un artist mare”

European Festival Awards este locul unde industria de specialitate, organizatorii şi festivalurile sunt răsplătite pentru creativitate, viziune, expertiză şi efort. Evenimentul de anul trecut a avut o ediţie record, cu peste 800.000 de voturi, şi mai mult de 350 de festivaluri care au făcut parte din competiţie, din peste 50 de țări europene. European Festival Awards are 17 categorii, iar unii câştigători sunt aleşi prin vot public, iar alţii de către o comisie de specialitate.

La ediția 2016, categoriile unde se poate vota sunt următoarele: Best Major Festival, Best Medium Sized Festival, Best Small Festival, Best New Festival, Best Indoor Festival, Best European Line-up, Headliner of the year, Newcomer of the Year.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu