Închide

Promisiune pentru următorii ani de Jazz in the Park: „O să îndrăznim cu un artist mare”

ActualitateFestival by Kristina Reştea - iun. 27, 2016 0 319

Jamiroquai sau Katie Melua la Cluj? Da, s-ar putea, spun organizatorii Jazz in The Park. Sunt numele cele mai cerute, în rândul publicului de festival, arată un chestionar lansat de organizatori. De ce mai e nevoie pentru ca astfel de artiști să ajungă pe line-up-ul evenimentului născut în Parcul Central? Explică directorul festivalului.

Benny Rietveld (Santana) și Teodora Enache, Hindi Zahra, AaRON, pianistul lui Adele care vine cu un proiect personal, Neil Cowley Trio și Kovacs, Mihai Dobre, de la Șuie Paparude, Platonic Band, Benjamin Kolloch Quartet, Andrada Codorean&Swing Mob. Sunt câteva dintre numele confirmate pentru scenele Jazz in the Park de la ediția 2016. Festivalul debutează în această seară cu singurul concert pe bani din cadrul evenimentului: Benny Rietveld (Santana) și Teodora Enache. „Line-up-ul de acest an este preferatul meu, iar Hindi Zahra a fost una din cele mai cerute persoane de către public”, spunea directorul festivalului Jazz in the Park, Alin Vaida.

Celelalte nume foarte cerute sunt nume foarte cunoscute publicului general, printre care Jamiroquai sau Katie Melua. „Nu zicem că nu vrem astfel de artiști la Jazz in the Park. Dar, înainte de asta, trebuie să ajungem la un anumit nivel. Planul este să avem nume de genul acesta la Cluj. Pentru acest obiectiv trebuie să impunem un anumit plafon. Nu prea poți să susții gratuitatea la acest nivel, ai destabiliza piața și sunt niște costuri care trebuie rezolvate. Concertele de genul acesta nu vor putea fi gratuite. Trebuie să fim siguri că putem să le susținem, că avem public. Pentru un concert de Sală Polivalentă trebuie să ajungi la un public de 4-5000 de oameni”, arată Vaida. În afară de costuri și asigurarea că umpli săli, un alt aspect de care trebuie să țină cont cei care inițiază un astfel de demers ține de efortul de logistică și organizare. „Nu știu dacă decoamdată suntem pregătiți să le ducem în paralel (organizarea de festival și organizarea unui concert de amploare, n.red.), trebuie și să ne asigurăm că publicul dorește așa ceva. Deși, la concertul din această seară (Benny Rietveld) și Teodora Enache.), dimineață mai aveam doar patru bilete disponibile. Asta arată că dacă aduci artiști buni, dacă îi promovezi bine, oamenii cumpără bilete”, constată Vaida. „O să îndrăznim cu un artist mare din zona jazz-ului, care e o nișă mai puțin promovată”, conchide directorul Jazz in the Park. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare