Închide

„Eroii” de festival. 33.000 de oameni au participat la Electric Castle în cea de-a treia zi

ActualitateCulturăTop News by Actual de Cluj - iul. 17, 2016 0 1895

Circa 80 de litri / metrul pătrat de pecipitații au căzut asează la Bonțida, în condițiile în care media pentru o lună întreagă este de 60 de l/mp. Cu toate acestea, 33.000 de oameni au dansat, au cântat și s-au distrat alături de artiștii care au cântat în seara cu numărul 3 a Electric Castle. Organizatorii i-au numit eroi pe cei care au înfruntat ploaia și au participat la penultima zi din festival.

sursa foto: Electric Castle - Mihai Capsaz

sursa foto: Electric Castle – Mihai Capsaz

Skrillex, pentru prima dată într-un festival din România a salutat publicul cu steagul României în mână, în picioare pe pupitrul de DJ. După set-ul de pe scena principală, artisul a rămas alături de fani în festival până la ora 5 dimineața. L-am regăsit pe scenele Boiler și Redbull Music Academy, unde a urcat alături de ceilalți artiști din program și a îndemnat publicul la dans, iar apoi a vizitat și castelul Banffy. 

sursa foto: Electric Castle

sursa foto: Electric Castle

Modelul a fost preluat și de alți artiști care au concetat sâmbătă,  Elliphant și Dub Pistols au rămas până dimineață în festival, dansând alături de fani și dând autografe. „Pentru mine, ca artist independent, prezența în festivaluri precum Electric Castle este esențială, pentru că industrial muzicală actuală pune foarte mult accent pe comercial”, a spus Ellinor Olovsdotter, Elliphant.

VLD_5267

sursa foto: Electric Castle - Bereczky Sándor

sursa foto: Electric Castle – Bereczky Sándor

Cei de la Dub Pistols, trupa rezidentă a Electric Castle, au anunțat că în realitate ei s-au mutat la Bonțida și doar mai merg, din când în când, și prin Marea Britanie. Cât despre atmosfera de aseară, Barry Ashworth a spus doar atât: „this is better than Glastonbury”, cu referire la cel mai mare festival din UK, celebru pentru ploile sale.

sursa foto: Electric Castle - Bereczky Sándor

sursa foto: Electric Castle – Bereczky Sándor

sursa foto: Electric Castle - Bereczky Sándor

sursa foto: Electric Castle – Bereczky Sándor

Potrivit organizatorilor, aseară la Bonțida, nivelul precipitațiilor a atins valoarea de 80 de litri / metrul pătrat, în condițiile în care media pentru o lună întreagă este de 60 de l/mp. Acest lucru nu a fost însă o piedică pentru festivalieri care au continuat să vină dinspre Cluj spre Bonțida chiar și la 3 dimineața, cu autocarele festivalului, care circulă non-stop cu plecare de la Sala Sporturilor „Horia Demian”. În sens invers, ultimul autocar va pleca din Bonțida spre Cluj luni la ora 13:00.

sursa foto: Electric Castle - Bereczky_Sándor

sursa foto: Electric Castle – Bereczky_Sándor

Astăzi, în ultima zi de Electric Castle, pe scena principală se anunță o seară rock. Programul începe de la ora 18 cu trupa rock Alternosfera, urmați de God Is An Astronaut (post-rock) și BASTILLE (indie rock), dar și de Bring Me The Horizon (deathcore), pentru prima dată în concert în România. Programul de la main stage se încheie cu Gorgon City (electronic – UK Garage).

În total, pe cele 7 scene ale festivalului își așteaptă astăzi fanii 50 de artiști din întreaga lume cu stiluri muzicale dintre cele mai diverse: Frații Grime, Aria Urbană, Worakls, Art Deparment, Congo Natty, N’To, My Nu Leng & Dread MC sunt doar câteva dintre nume. Muzica merge mai departe la Electric Castle; cei care vor să încheie în forță sunt invitați la Booha Mansion, al cărei program continuă până mâine dimineață la ora 10.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu