Închide

Trafic de medicamente la Cluj. 14 persoane reținute cu propunere de arestare preventivă

ActualitateTop News by Catalin Suciu - ian. 26, 2018 0 2820

47 de percheziții au avut loc joi pentru a destructura o rețea care făcea trafic internațional de medicamente.

În urma audierilor au fost reținute 14 persoane care sunt propus pentru aresta timp de 30 de zile.

Nu mai puțin de 47 de percheziții au avut loc cu sprijinul Drug Enforcement Administration (DEA) SUA joi în Cluj și Alba la membrii unei rețele infracționale, care ar fi câștigat, ilegal, prin trafic internațional de medicamente, aproximativ 55 milioane de lei. “Din cercetări, a reieșit că, în perioada 2012 – 2018, rețeaua infracțională, organizată pe mai multe paliere, ar fi distribuit, fără drept, în principal în SUA, medicamente supuse controlului special, scoase din circuitul legal. Medicamentele erau astfel scoase din circuitul legal, prin intermediul unor farmacii din județele Cluj și Bistrița, cu complicitatea unor farmaciști”, explică polițiștii. “Comenzile erau preluate în sistem on-line, printr-un ”call-center”, ce funcționa în județul Cluj.

Membrii grupării ar fi pregătit, ambalat și expediat comenzile, sub forma unor scrisori poștale, către clienți din SUA, care comandau produsele prin intermediul unor farmacii on-line. Banii erau primiți prin intermediul unor servicii financiare de transfer de bani, de către alți membri ai grupării. Prin intermediul unor conturi off shore și a unor firme pe care le controlau direct, membrii grupării ar fi disimulat adevărata proveniență a banilor, creând aparența obținerii legale a unor venituri. Prin activitatea infracțională, aceștia ar fi obținut aproximativ 55.000.000 de lei”. Medicamentele erau obținute folosindu-se, printre altele, rețete falsificate.

Citiți și:

Trafic ilegal de medicamente la Cluj, cu prejudiciu de milioane de euro, DEA SUA intră pe fir; zeci de percheziții în această dimineață. Cum proceda rețeaua

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.