Închide

Top firme de construcții. Care sunt cei mai puternici jucători din piața românească?

Economie by Actual de Cluj - iun. 30, 2022 0 423

Primii 10 constructori din România, după cifra de afaceri din 2021, au realizat împreună afaceri de 8,6 miliarde lei anul trecut, pe primele locuri clasându-se Spedition UMB, WeBuild și Tehnostrade, potrivit datelor transmise de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) la cererea Economedia.  Clujul e reprezentat în top 100.

Compania Construcții Erbașu nu este deloc menționată în clasamentul transmis de ONRC, deși potrivit datelor de pe platforma Risco, firma a înregistrat o cifră de afaceri de peste 654 de milioane lei  și ar fi trebuit să se regăsească în top 10. Vom reveni cu informații de la ONRC în acest sens. Anul trecut, compania Construcții Erbașu era clasată pe locul 8, cu afaceri de peste 719 de milioane lei.

Șase firme din Top 10 sunt specializate în Lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale (CAEN 4120): WEBUILD, Strabag, Porr Construct, BOG ‘ART, Actor și CON-A. Alte trei fac Lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor (CAEN 4211) – Spedition UMB, Tehnostrade, SA & PE Construct.

Liderul pieţei construcţiilor în 2021 a fost Spedition UMB, una dintre cele mai mari companii de construcții de drumuri din România. Grupul de firme UMB reunește companiile Tehnostrade și Sa&Pe Construct, controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu. În 2021, UMB a raportat o cifră de afaceri de 1,32 miliarde lei și un profit de 29 milioane lei, potrivit datelor din platforma Confidas

Printre cele mai mari 100 de companii din țară e reprezentat și Clujul, prin nume ca Tirrena Scavi sucursala Cluj sa Kesz Construcții. Lista integrală AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu