Închide

Guvernul a aprobat azi ordonanța care prevede reduceri de prețuri la carburanți

Economie by Actual de Cluj - iun. 30, 2022 0 103

Guvernul a aprobat azi ordonanța pentru susţinerea acordării de reduceri ale preţurilor la benzină şi motorină. Aceasta prevede reducerea cu 50 de bani pe litru a carburanților – jumătate din sumă fiind suportată de la bugetul de stat.  Prețul redus se va vedea pe totemurile benzinăriilor și pe bonurile fiscale.

Proiectul de ordonanță, care poate fi consultat aici 

“S-a aprobat ordonanța de urgență de reducere cu 50 de bani a prețurilor carburanților. 25 de bani vor fi suportați de la bugetul de stat, 25 va fi reducerea comercială aplicată voluntar de lanțurile de benzinării. Ordonanța intră în vigoare în această noapte. Mă aștept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică această ordonanță”, a spus ministrul Energiei, Virgil Popescu, la finalul ședinței de guvern.

“Să le lăsăm operatorilor un termen, scurt, în așa fel încât sistemele fiscale să poate fi actualizate și să poată să reflecte aceste modificări”, a spus Popescu. “Nu știu cum funcționează sistemele lor, dar eu cred că s-ar putea vedea de mâine”, a completat ministrul.

Ministerul de Finanțe a stabilit mecanismul de funcționare pentru aplicarea ordonanței. “În termen de 15 zile de la aprobarea ordonanței se va stabili modelul declarației pe care o vor depune operatorii, compensare se va face cu obligațiile fiscale ale acestora. Estimăm că în mod principal stingerea se va face pe partea de TVA”, a spus secretarul de stat din Ministerul Finanțelor, Mihai Diaconu.

Anunțul de la finalul ședinței de guvern:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu