Închide

Toamna copăceilor: 197 de arbori plantați în orașul comoară și peste 200 pe linia de tramvai, din centru, la gară

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 11, 2015 2 848

Cele două șantiere complicate ale primăriei pentru modernizare de străzi, instalate pe artere din centrul orașului și care au sugrumat traficul vin cu noi promisiuni pentru clujeni. Strada Horea va fi adusă la penultimul strat de asfalt până în 15 iulie. Pe toate arterele la care se lucrează (cele patru străzi din orașul comoară), dar și pe cele cu linie de tramvai sau adiacente se vor planta copaci, odată cu deschiderea sezonul propice pentru astfel de acțiuni – adică toamna aceasta.

„Pănă miercuri, 15 iulie, urmeaza ca strada Horea, partea carosabilă, să fie adusă la strat de asfalt – binder ( ultimul strat de asfalt – uzura – urmează a fi aplicat la toamnă). Acum se lucrează în mai multe schimburi, inclusiv noaptea și sâmbăta ( trei din patru pe lună). Se va lucra în continuare la partea de pavare cu granit a trotuarelor, la amenajarea cu piatră cubică a spațiilor de parcare, la introducerea cablurilor în subteran, la amenajarea pistelor pentru bicicliști precum și la desfiintarea actualilor stâlpi Electrica și înlocuirea acestora cu stâlpi moderni de iluminat public”, a anunțat primarul Emil Boc pe pagina sa oficială de Facebook.

CITEȘTE ȘI 

Harta șantierelor la străzi. Unde se termină și unde încep lucrări dar și când vom scăpa de traficul de coșmar

Strada Horea face parte din proiectul cu bani europeni de refacere a străzilor de pe traseul linie de tramvai. În prezent se mai lucrează pe alte patru artere din centrul orașului, dintr-un alt proiect cu bani europeni, refacerea infrastructurii orașului comoară (Brătianu, Memorandumului, Moților, Avram Iancu).

Șantierele vin însă cu o veste bună. În toamna anului când se vor încheia lucrările pe respectivele artere, se vor planta și foarte mulți copăcei.

CITEȘTE ȘI

„Soarta nefericită” a copacului de Cluj: a fost maltratat, acum se taie. Strategia: „Numărul arborilor va fi sporit, nu e vorba doar de înlocuiri”

Peste 160 de copaci noi pe Horea

„Toți arborii care au fost tăiați din motive tehnice vor fi replantați. Pe strada Horea au fost tăiați 130 de arbori și vor fi replantați 162. Plantarea arborilor va avea loc la toamnă, potrivit normativelor legale. Vor fi plantați arbori cu balot, dupa modelul celor plantați în această primavară pe Bulevardul Eroilor. ( Plantarile pot avea loc doar primăvara și toamna). La fel vor fi replantați copaci și pe celelalte străzi care sunt implicate în procesul de modernizare”, a mai anunțat primarul.

Potrivit informațiilor obținute de Actualdecluj.ro, se vor planta tei sau platani cu dimensiuni între 5 și 7 metri care sunt incluși în costurile de modernizare a arterelor, din contractele încheiate de primărie cu Kiat și Viarom Construct, firme care se ocupă de modernizări.

197 de copăcei în orașul comoară

În cifre: se vor planta 57 de arbori pe Avram Iancu, 10 pe I.C. Brătianu, 110 pe Moților și 20 pe Memorandumului.
În cazul proiectului de refacere a tramei stradale de pe arterele cu linie de tramvai, plus Calea Baciului și Emil Isac și acesta presupune plantări de noi arbori.
În cifre: se vor planta 7 arbori pe Emil Isac, 11 pe Barițiu, 162 pe strada Horea, 36 în Piața Gării.

Sursa foto: Emil Boc (pagina oficiala) Facebook

2 comentarii

Scrie un comentariu