Închide

Când vor fi plantați cei aproape 400 de arbori de pe străzile unde se lucrează cu bani europeni

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 24, 2015 0 815

Chiar dacă pe unele artere din proiectele primăriei privind trama stradală și infrastructura din orașului comoară lucrările de reabilitare se apropie de final, deocamdată arterele nu pot prelua copăceii propuși și promiși a fi plantați în acestea zone. Cei aproape 400 de copaci de 5-7 metri urmează să apară pe străzile din centrul orașului la final de octombrie-început de noiembrie.

Anul acesta, odată cu lucrările de modernizare a străzilor cuprinse în proiectul de refacere a tramei stradale de pe arterele cu linie de tramvai dar și a celor patru artere din centru prinse în proiectul de refacere a infrastructurii din orașul comoară, s-au tăiat foarte mulți arbori de pe respectivele străzi.
Primăria a anunțat, după ce foarte mulți clujeni au sesizat situația și s-au arătat indiganți de faptul că în Cluj-Napoca se taie copaci în loc să se planteze, că pe toate arterele din cele două proiecte se vor planta tei sau platani, așa cum s-a făcut și în cazul B-dului Eroilor. Pe această arteră s-au plantat tei de mari dimensiuni care au înlocuit vechii copaci uscați care existau în zonă.

CITEȘTE ȘI 

Toamna copăceilor: 197 de arbori plantați în orașul comoară și peste 200 pe linia de tranvai, din centru, la gară

Astfel, pe artere ca Horea sau Moților se vor planta tei sau platani cu dimensiuni între 5 și 7 metri care sunt incluși în costurile de modernizare a arterelor, din contractele încheiate de primărie cu Kiat și Viarom Construct, firme care se ocupă de modernizări.
În total, urmează se se planteze în jur de 400 de noi arbori, din Piața Gării, pe Horea, Barițiu, Emil Isac, Memorandumului, Moților, Avram Iancu și I.C Brătianu. „Deocamdată nu putem trece la plantări pentru că trebuie să vină perioada rece în care vegetația intră în repaos. Undeva la finalul lunii octombrie, început de noiembrie ne-am propus să începem plantările pe arterele din oraș”, au explicat reprezentanții primăriei.

197 de copăcei în orașul comoară
În cifre: se vor planta 57 de arbori pe Avram Iancu, 10 pe I.C. Brătianu, 110 pe Moților și 20 pe Memorandumului.
200 de copaci pe trama de acces la zona industrială

În cazul proiectului de refacere a tramei stradale de pe arterele cu linie de tramvai, plus Calea Baciului și Emil Isac și acesta presupune plantări de noi arbori.

În cifre: se vor planta 7 arbori pe Emil Isac, 11 pe Barițiu, 162 pe strada Horea, 36 în Piața Gării.

sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficiala) Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.