Închide

Lucrări suplimentare de peste 1 milion de lei în orașul comoară

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - sept. 24, 2015 0 592

Administrația locală a încheiat deja două contracte pentru lucrări suplimentare în cadrul proiectului de modernizare a infrastructurii din orașul comoară aflat în prezent în execuție. Acestea totalizează peste 1 milioan de lei și implică lucrări de pavare dar și pentru fundațiile la stâlpii electrici sau centuri de beton pentru protecția rădăcinilor viitorilor arbori care se vor planta pe cele patru artere din proiect – Moților, Memorandumului, Avram Iancu și I.C Brătianu.
Pentru lucrări suplimentare pe arterele din proiectul orașul comoară, primăria a încheiat în luna august un contract suplimentar de lucrări cu constructorul Viarom Construct în valoare de peste 419.000 lei. Contractul a fost necesar, după cum au explicat reprezentanții primăriei, pentru fundațiile la stâlpii electrici care au preluat și firele de troleibuz pe arterele Memorandumului și Moților, dar și pentru realizarea unor centuri de beton pentru arborii care vor fi plantați pe toate cele patru străzi din proiect, în așa fel încât rădăcinile acestora să nu afecteze și să deformeze în timp trotuarele.

Un alt contract a fost încheiat cu societatea Baand Product pentru lucrări de pavare care n-au fost calculate în contractul inițial. Aceste lucrări au fost contractate la valoarea de peste 606.000 lei. La achiziția în cauză, primăria a primit și o ofertă de preț mai mică din partea unei societăți cu rădăcini în PNL Oradea, Chintoflor, însă aceasta a fost descalificată deoarece nu a respectat caietul de sarcini.

Citește și

O firmă cu „rădăcini” în PNL Bihor vrea să repare greșeala primăriei din orașul comoară

Pentru lucrările de modernizare a străzilor Moților, Memorandumului, Avram Iancu și I.C. Brătianu primăria a încheiat în septembrie 2014 contactul cu societatea Viarom Construct la valoarea de peste 16,9 milioane lei.

Reprezentanții primăriei estimează că, în ciuda contractelor suplimentare, la finalul lucrărilor nu se va depăși valoarea contractată deoarece, pe parcursul execuție, s-a mai renunțat la anumite lucrări și cantități de materiale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.