Închide

O firmă cu „rădăcini” în PNL Bihor vrea să repare greșeala primăriei din orașul comoară

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 24, 2015 1 858

Două societăți au ofertat pentru contractul de aproape 700.000 lei pentru a scos la licitație de primărie pentru pavarea trotuarelor de pe arterele Avram Iancu și Moților. Cel mai mic preț a fost oferit de firma Chitoflor Construct deținută de Florica Chintovan, co-președinte al oraganizației de femei a PNL Bihor.

Primăria a scos la licitației lucrările de pavare a trotuarelor de pe Calea Moților și Avram Iancu chiar dacă aceste artere fac parte din proiectul de modernizare cu bani europeni, reabilitarea infrastructurii orașului coamoară, de care se ocupă pe partea de lucrări societatea Viarom Construct.

Pentru această procedură există însă o explicație. La licitația inițială atribuită către Viarom s-a inclus o cantitate mai mică de piatră decât cea necesară, cel puțin asta explică reprezentanții primăriei. Așa că, ca să fie terminate și trotuarele, a fost nevoie de o nouă achiție. „Este greșeala din proiect, așa că trebuie reparată. Per total, nu se depășește valoarea contractată a proiectului”, au menționat reprezentanții primăriei. Piatra pentru pavaje va fi oferită de administrația locală.

La licitație de peste 690.000 lei pentru pavarea trotuarelor de pe Avram Iancu și Moților au participat două societăți, Chintoflor Construct Bihor și Baand Product Aiud. Cel mai mic preț, 596.442, l-a ofertat Chintoflor Construct deținută de Florica Chintovan, acum copreședinte al organizației de femei a PNL Bihor. Baand Product a ofertat 606.295 lei. Termenul de contract este trei luni de la ordinul de începere a lucrărilor. Comisia de licitație a primăriei urmează să evalueze cele două oferte și să atribuie contractul.

Arterele Moților și Avram Iancu fac parte din proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric” alături de Memorandumului și Brătianu. De contractul de lucrări din cadrul se ocupă Firma Viarom Construct apentru peste 16,9 milioane lei.

Sursa foto: Emil Boc (Pagina oficiala), Facebook

Scrie un comentariu